Kuva: Hanna-Maria Grönlund
"Oletteko saaneet koskaan jälki-istuntoa?" - fanit kysyivät, Haloo Helsinki! vastasi
Radio Novan ja Iskelmän kuuntelijat, ja innokkaat Haloo Helsinki! -fanit, pääsivät tapaamaan tauolta palanneen bändin ja kyselemään heiltä mieltä askarruttaneita kysymyksiä.
Miten uusi levy eroaa vanhasta? Entä onko yksityiselämässä vaikeaa olla "tuntematon perusjamppa"? Voit lukea Radio Novan kuuntelijoiden kootut kysymykset ja Haloo Helsingin antamat vastaukset alapuolelta.
Oletteko saaneet koskaan jälki-istuntoa koulussa?
- Pakkohan se on myöntää, että kyllä sitä on tullut joskus saatua. Kun yleensä musaluokassa soitettiin, meidän oli aina pakko soittaa ihan täysiä, eikä siitä aina oikein maikat pitäneet. Sitten kapinoitiin sitä vastaan, että meillä pitää olla sitä meininkiä! yhtyeen kitaristi Leo Hakanen kommentoi.
- Ne taisi olla vähän sellaisia, mitä pojat ala-asteella saattaa vähän villiintyä, liittyen lumipallosotaan tai vastaavaan, ehkä jotain tän tyyppistä saattaa olla, kitaristi Jere Marttila lisäsi hymysuin.
- Meillä se oli ehkä ihan hyvä juttu, koska meidät pistettiin tekemään läksyjä silloin. Siinä pystyi sitten käyttämään sen ajan tehokkaasti, eikä tarvinnut enää kotona tehdä läksyjä!
Haloo Helsingin laulaja-basisti Elli Haloo ei kuitenkaan kerro jääneensä koskaan jälki-istuntoon, vaikka se lähellä olikin kerran ollut.
- Kerran juoksin käytävällä tunnin jälkeen, jolloin opettaja pysäytti minut. Sitten sanoin, että 'en nyt millään pysty jäämään!' niin opettaja sanoi, että okei mene nyt vaan.
Rumpali Jukka Soldan kuunteli hissukseen muiden vastaukset, ennen kuin naurahti loppuun:
- Me oltiin samassa koulussa samalla ala-asteella jätkien kanssa, niin kyllä minä olin siellä mukana vähän heittelemässä lumipalloja!
Mikä on merkittävin ero uuden albumin ja Kiitos ei ole kirosana -albumin välillä?
Elli: Joka albumin jälkeen ollaan menty askel eteenpäin ja kehitytty taas jossain määrin. Kyllä tämä on mielestäni taas askel johonkin suuntaan.
Jere: Jokainen levy joka me tehdään, me kun tehdään levykokonaisuuksia, niin se levykokonaisuus ja ja kaikki biisit ovat tietyllä tapaa sen ajan kuvia, että mitä me ollaan eletty silloin ja mistä fiiliksistä ne ovat tulleet. Sehän on se aika merkittävä ero joka albumilla. Siellä on eri sävyjä ja eri fiiliksiä kuin mitä edellisellä levyllä.
Leo: Ja varmasti myös vaikuttaa se, että lähdettiin tekemään tätä uutta levyä Berliinin Hansa-studiolla, haettiin sieltä niitä sävyjä ja ne varmasti kuuluvat tällä levyllä.
Mikä on ollut koskettavin hetki uran aikana?
Jere: Kyllä ne Hartwall Arenan keikat oli sellaisia, että eihän niistä olisi uskaltanut unelmoida missään vaiheessa. Voin varmasti jokaisen meidän puolesta puhua, että se oli yllättävän intiimi fiilis, että tuntui ihan, että se olisi ollut klubikeikka, vaikka on iso halli ja reilu 10 000 ihmistä kuuntelemassa.
Ja sitten tietysti se, kun kuuli ensimmäistä kertaa ensimmäisen Haloo Helsingin biisin radiosta, kyllä se oli aika epätodellinen fiilis.
Onko yksityiselämästä helppo pitää kiinni? Tunnistavatko ihmiset kaduilla?
Elli: Minä ainakin tuolla hiihtelen menemään miten tahansa, niin jengi tulee aina sanomaan, että sä näytät ihan siltä Haloo Helsingin Elliltä. Ei siinä oikein voi sitten olla niin, että no kyllä mä se oon! Vaan olen yleensä vaan, että okei. Tai sekin riippuu ihan tilanteesta.
Leo: Varmaan hyvät ja huonot puolet on kaikissa hommissa, mutta kyllä meillä on aina tiukka linja, että yksityisasiat ja yksityiselämä pyritään erottamaan tästä hommasta. Yritetään mennä bändin ehdoilla ja mitä halutaan viestittää, se on sitten biisien kautta.
Lue myös: Miten pitkään menee nukahtamiseen energisen keikan jälkeen, Haloo Helsinki?
Lue myös: Haloo Helsingin Elli ja Leo listasivat parhaat suomirokkarit ja -kappaleet - katso top 10