Kuva: AOP

Markku Aro muistelee ikimuistoisia tupaantuliaisia Ryysyrannassa - voitti Eino Grönin kädenväännössä

13.01.2017 14:45 - Vilma Kaura

Iskelmätähti osallistui kuuluisiin Ryysyrannan vihkiäisiin vuonna 1969.

Tammikuun ensimmäisellä Iskelmäkeskiviikko-risteilyllä esiintynyt Markku Aro innostui keskustelemaan tupaantuliaisista faniensa kanssa laivan artistitapaamisessa. Aro kertoi osallistuneensa ikimuistoisimpiin tupaantuliaisiin vuonna 1969 Hattulan Ryysyrannassa, jossa vihittiin käyttöön Irwin Goodmanin rakennuttama omakotitalo.

19-vuotiaan Aron lisäksi juhliin oli kutsuttu muitakin nimekkäitä artisteja, kuten Eino Grön, Carola ja Tapani Kansa. Aro muistaa Ryysyrannan juhlien olleen hulppeat uima-altaineen ja prameine tarjoiluineen. Nuorella miehellä heräsi jo tuolloin innostus, että voisiko hänenkin elämänsä olla joskus samanlaista kuin maankuululla Irwinillä.

- Olin siellä silmät pyöreänä ja katselin, että aika komeata on. Taisin ajatella siinä tilanteessa, että katsotaan, mihin omat siipeni vielä kantavat, Aro muisteli liki 50 vuoden takaisia tapahtumia.

Iskelmälaulaja Eino Grön. (kuva: YouTube)

"Nyt sinä nuori killi väännät vähän kättä"

Juhlien nestepitoisen tarjoilun vuoksi juhlien vieraat päätyivät ottamaan mittaa toisistaan illan aikana. Managerilegenda Tauno ”Tappi” Suojanen laittoi pystyyn kädenvääntöottelun, jossa toisiaan vastaan pääsivät kamppailemaan nuori Aro ja Eino Grön. Suojanen tuomaroi kilpailua itse naiseksi pukeutuneena.

­- Tappi vain totesi minulle, että nyt sinä nuori killi väännät vähän kättä Eikan kanssa.

Aron mukaan Grön oli kuitenkin varustautunut kilpailuun tukevimmilla eväillä, jotka koituvat hänen tappiokseen.

- Eikalla oli ollut raskaampia juomia alla jo yli vuoden verran, mikä johti siihen, että tällä kertaa nuori mies voitti vanhemman kädenväännössä, artisti kertoi ja huomautti juhlien sisältäneen myös muunlaisia kilpailuja, kuten peukalonvääntöä ja painia.

Ikimuistoisista tupaantuliaisista ehti kulumaan kuitenkin vain vuosi, kun Ryysyranta pakkohuutokaupattiin Irwinin velkojen vuoksi syyskuussa vuonna 1970.

Lue myös: Eino Grön, 77, yllättää! Esiintyy räppivideolla missikaunottaren kanssa

Kilpailut

Uusimmat