Kuva: Toni Lund

Kirkan elämäntyö vertaansa vailla: "Hän teki asioita suurella sydämellä ja oli valonkantaja"

31.01.2017 11:00 - Vilma Kaura

10 vuotta sitten menehtynyt legenda jätti jälkeensä suuren musiikillisen perinnön.

Laulaja ja tv-persoona Mikko Kuustonen kehuu ystävänsä ja kollegansa Kirkan olleen ensiluokkainen laulaja ja työmyyrä, joka teki töitä aina sata lasissa. Hän muistaa artistin lauluäänen olleen yksi parhaista kuulemistaan.

- Hänen soundissaan oli jotakin poikkeuksellisen makeaa ja tämän vuoksi hän halusi vetää myös rock-biisejä. Hän teki kuitenkin kaikkea musiikkia samalla kunnianhimolla ja hän tuntui olevan kotonaan yhtä lailla leudossa iskelmämusiikissa.

Kuustonen ajattelee edelleen haikeasti Kirkan poismenoa, joka tapahtui liian aikaisin.

- Se oli hirveän suuri menetys. Ajattelen kuitenkin, että hänen tekemässään elämäntyössä ei ole olennaista elämän pituus, vaan kaikki se sisältö ja tilavuus, hän korostaa.

Laulaja muistaa hyvin erään keikan Kirkan viimeisiltä ajoilta, kun miehet esiintyivät Hangossa. Mieleenpainuvan illasta teki se, että artistit nähtiin lavalla harvinaisesti yhdessä.

- Oli upea kesäilta. Oli niin nastaa laulaa yhdessä, sillä en muista, että olisimme tehneet tätä aiemmin mitään isoa spektaakkelia kahdestaan. Siinä hetkessä oli paljon yhteistä sekä hyvää, ja sen energian tahdon muistaa.

(kuva: Senja Rapila)

Musiikillinen suunnannäyttäjä

Tuure Kilpeläiselle Kirka artisti, jota mies ihaili jo lapsuudessaan television kautta. Myöhemmällä iällä Kilpeläinen on perehtynyt Kirkan uraan, jota hän kuvailee erityisen valovoimaiseksi.

- Hän teki asioita suurella sydämellä ja oli jonkinlainen valonkantaja. Kirka oli juuri sellainen tyyppi, joka huoneeseen astuttuaan täytti tilan energiallaan ja karismallaan.

Kilpeläinen katsoo Kirkan urapolkua ihaillen.

- Hänen juurensa kuuluvat hänen musiikistaan. Hän oli erityisen persoonallinen laulaja, joka lauloi todella korkealta. Isäni ei pitänyt Kirkan tyylistä yhtään, vaan sanoi tämän rääkyvän. Hän oli siinä asiassa väärässä, mies toteaa.

(kuva: Senja Rapila)

"Hänestä tuli jättiläinen opittuaan vuorovaikutuksen"

Elämäntyönsä toisten artistien auttamisen parissa tehnyt Danny kertoi aiemmin Iskelmän haastattelussa oppipoikansa Kirkan olleen artisti, jonka vuorovaikutus oli sisään rakennettua. Sen ulostulo vain vaati pientä rohkaisua

- Olen oppinut jokaisesta uudesta ihmisestä paljon. En ole koskaan pelännyt ketään uutta laulajaa. Työnsin esimerkiksi Kirka Babitzinin lavalle ja hänestä tuli jättiläinen opittuaan vuorovaikutuksen. Kiersimme Kirkan kanssa useita kiertueita yhdessä. En olisi halunnut luopua siitä, mitä saimme yhdessä aikaan. Se oli niin kivaa, kertoo Danny.

- Kun Kirkan suosio kuitenkin vain kasvoi ja kasvoi, niin kysyin häneltä, että haluatko tehdä oman show'n. Tarjouduin tuottamaan ohjelman, oman Rock 'n roll -sirkus-shown. Hän ei halunnut aluksi mennä, mutta koska ura oli kovassa nousussa, hän halusi yrittää parhaansa.

Lue myös: Kirka avautui työnarkomaniasta: "Tähän ammattiin heittäydytään"

Kilpailut

Uusimmat