Uuden singlen julkaissut kestosuosikki Bablo: "Keikat pitävät minut hengissä"

01.02.2017 09:57 - Anna Hopi

Raspikurkku Bablo kaipaa laulajan ammatissa eniten ihmisten pariin.

Bablo työstää parhaillaan levyä ja hän julkaisi äskettäin siitä maistiaisen Puoliksi täysi -kappaleen. Hän sanoo löytäneensä tuottajakseen aarteen - Janne Saksa on miehen mukaan tajunnut täysin, miten Bablon kappaleiden tulee kuulostaa.

- Hän on uskomattoman kova jätkä! Seuraava singlekin on valittu, mutta ei mennä ainakaan pehmeämpään suuntaan. Alkusyksyyn on suunniteltu seuraavaa singleä, laulaja lupaa Iskelmän juontajalle Anna-Mari Raaskalle.

- Kun pääsin laulamaan uusimman kappaleeni Puoliksi täysi, tuli tunne, että tästä vielä kuullaan. Tällaisia kappaleita ei pääse usein laulamaan.

Hän samaistuu kappaleen tarinaan.

- Kappale kertoo minun tapauksessa siitä, että osa elämästä on eletty ja parisuhteet on puoliksi eletty. Ystävät ympärillä ovat eläneet saman. Sama, mikä on voinut minulla olla onni, onkin saattanut olla ystävilleni suuri tragedia. Joku kaipaa kotiin mennessään rakkautta, ja toinen taas huokaisee helpotuksesta, että kun täällä ei ole tänäänkään ketään. Kaikella on puolensa, kun ihminen on kokenut elämää pitkälle.

"Keikat pitävät minut hengissä"

- Ajattelen niin, että oma kuppini on puoliksi täynnä, vaikka artistiuralla on alamäkiä aika paljon. Kun homma ei toimi, kannattaa keskittyä muuhun. Onneksi minulla on nuo hevoset, joihin voin keskittyä, hän sanoo.

- Keikat pitävät minut hengissä. Minulla ei ole ollut vuosiin tyhjiä kuppiloita. Hyvä keikka vie vuoden eteenpäin. Tuttuja on kertynyt vajaassa 30 vuodessa. En muista ihmisten nimiä, mutta kasvot tunnistan erittäin hyvin. Nyt kun on pitkä aika hitistä, myönnän, että menen keikoille tapaamaan ihmisiä. Se on eräänlainen huume, että pääsee yleisön eteen. Kun keikan polkaisee käyntiin niin, että se on molemminpuolista, pienikin baari on kuin Wembleyn stadion.

Mies on tunnettu raspiäänestään, jonka hän on ehtinyt vuosien aikana viedä jopa tangomarkkinoille.

- Perusjuttu on ollut olemassa, eikä minusta oopperalaulajaa tule ikinä. Kävin seikkailemassa 2013 Tangomarkkinoilla finaalissa asti. Se oli yksi elämäni hienoimmista musiikillisista seikkailuista. Yksi biisikin jäi rokkiversiona keikkakamaksi. Seinillä on korvat -kappale jytisee niin hyvin, ettei siitä voi luopua, sanoo Bablo.

Lue myös: Bablo ikävöi kappaleessaan isää: "Oli suuri persoona"

Kilpailut

Uusimmat