Kuva: Marek Sabogal

Aki Samulin laulajan ura vaati tutuilta sulattelua: "Minusta tuli yhdessä yössä artisti"

13.02.2017 10:00 - Anna Hopi

Laulaja Aki Samuli teki ennen inventaarioita ja laski alaistensa palkkoja. Nyt hän viihdyttää lavoilla koko kansaa.

Laulaja on antanut medialle haastatteluja uuden Sama takki, eri mies -albuminsa tiimoilta. Aki Samuli totesi eräässä haastattelussa kärsivänsä arvostuksen puutteesta. Miehen mukaan otsikon takana on pohdintaa oman uran aloittamisesta.

- Otsikot on otsikoita. Tarkoitin sillä sitä, että olen tullut pystymetsästä ja olen ihan uusi artisti. Minulla ei ole kilometrejä takana, niin minua ei ehkä osata ottaa ihan niin vakavasti. Minulla oli aikaisemmin myös todella vahva rooli ravintolatoimen johtajana. Olin näkyvänä hahmona meidän konsertin tapahtumissa esimerkiksi Summer Upissa ja Goomissa, ja voi olla, että varsinkin Etelä-Suomessa minut mielletään siihen työnkuvaan, Aki Samuli miettii.

Hänen mukaansa siirtyminen ravintolatoimen johtajan työstä artistiksi vaatii tietyn siirtymäajan, joka on edelleen käynnissä.

- Yhdessä yössä minusta tulee artisti ja alankin tekemään sitä uraa. Olen kokenut, että vanhat tutut ja lähipiiri ei osaa vielä nähdä minua artistina. Ei osata vielä nähdä, että tuo jätkä tekee musiikkia ja hän viestii laulun kanssa itseään. Se ei enää teekään inventaariota ja laske ihmisten palkkoja, hän toteaa.

- Tein aikaisemmin todella suorittavaa vuoroa, ja tuli tehtyä 90-prosenttisesti toimistotyötä. En itsekään heti tajunnut tätä uutta elämää. Tämä vaatii pureskelua. Uskon, että pitkässä juoksussa tavoitan ihmiset.

"Tangokuninkaan titteli aiheuttaa ennakkoluuloja"

Laulaja muistuttaa, että fanien arvostus lämmittää mieltä, ja hänellä on ollut omat kannattajansa tangokilpailusta lähtien, jotka kulkevat uralla mukana. Aki Samuli kuitenkin toteaa, että haluaa olla koko kansan artisti, ja se vaatii vielä työtä.

- Kun minut on kruunattu tangokuninkaana, titteli aiheuttaa tiettyjä ennakkoluuloja. Moni voi olettaa, että minulta tulee pelkkää tanssimusiikkia tai tangoa.

Uusi askel on koittanut tuoreen levyn myötä. Sillä esitellään yleisölle popahtavaa iskelmää laulava Aki Samuli. Ajatus jännittää tähteä itseäänkin - hyvällä tavalla.

- Nyt en voi enää tehdä mitään, kun levy on valmis. Vain odotan reaktiota, hän hymyilee.

 Lue myös: Aki Samuli ohjeistaa parisuhteen huolehtijoita: "Aina ei tarvitse olla emo"

Kilpailut

Uusimmat