Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Samuli Putro tiivisti maailman nykymenon uuteen levyynsä: "En muista nähneeni mitään vastaavaa"

06.03.2017 22:15 - Reija Saarinen

Putron tuore levy kantaa nimeä Valkoinen hetero.

Samuli Putro, 46, julkaisi hiljattain uuden albumin. Levy kantaa nimeä Valkoinen hetero ja se on jonkinlainen läpileikkaus nykymaailmasta, paikasta, jollaista Putro itse ei ole koskaan ennen nähnyt.

- Tämä on niin merkittävän outo tämä aika missä juuri nyt elämme. Minä, vuonna 1970 syntyneenä ihmisenä en muista nähneeni mitään vastaavaa, Putro toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Putron mukaan maailman muutokset ovat tuoneet mukanaan myös negatiivisia asioita. Hänen mielestään tämä aika onkin juuri siksi dokumentoinnin arvoinen.

- Siihen liittyy mellakointia ja viihteen ylikorostuneisuutta. Siihen liittyy se, että nuoret haluavat olla julkkiksia. Siihen liittyy myös ilmiselvän naisvihamielisiä suuntauksia. Valkoisen heteromiehen tai -naisen, sellaisen hiljaisen keskellä kaikkea elävän suuren enemmistön rooli, on tällä hetkellä todella hämärä.

- Jos minun historian elänyt ihminen voi väittää olevansa valkoinen hetero, niin siihen on silloin pakko sisältyä ajatus siitä, että meitä on monenlaisia. Levyn on tavallaan tarkoitus tehdä sopua, vaikka musiikillisesti se ei sitä koko aikaa teekään.

"Siinä on villasukkaa"

Putron mukaan levyn teko aloitettiin jo vuoden 2014 lopulla. Äänitykset sen sijaan aloitetiin syksyllä 2015 tuottaja Martti Salmisen kotitalossa Pukkilassa.

- Äänitimme levyn miksausta vaille valmiiksi. Kun sitten piti ruveta miksaamaan, kävin juttelemassa eräälle julkaisijalle. Siihen mennessä levyn työstäminen ja äänittäminen oli maksanut ehkä 500 euroa. Tuo summa koostui lähinnä matkakuluista.

Putron mukaan levyn olikin tarkoitus olla "kotikutoinen".

- Siinä on mukana sellaista villasukkaa. Äänitystilannekaan ei ollut kauhean säihkyvä, sillä talo jossa äänitimme lämmitettiin puilla ja jouduimme odottelemaan pitkiäkin aikoja takkatulen rauhoittumista, jotta pystyimme äänittämään laulun. Se kertoo tilanteesta, se ei ollut kauhean säihkyvä.

- Tämä levy ei ole jet setiä tai stadioneita nähnytkään. Koko ajan oli muutenkin ajatus siitä, että teemme mahdollisimman vähän keikkoja. Kesäkeikkoja on vain kolme. Tarkoitus ei nyt ole tähdätä johonkin suureen. Nyt on tarkoitus vahvistaa tekijyyttä ja sitä, että haluan tehdä tätä.

Kuuntele Valkoinen hetero -levyä alta.

 Lue myös: Samuli Putro: Sanoittaminen on kuin legoilla leikkimistä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat