Kuva: AOP

Suvi Teräsniska paljastaa keikkojensa kestohitin: "Ei voi jättää soittamatta"

19.05.2017 10:00 - Anna Hopi - Luettu 1 675 kertaa

Teräsniskan läpimurtohitti on kansan suuri suosikki.

Laulaja Suvi Teräsniska äityi muistelemaan IskelmäKeskiviikko -risteilyllä Iskelmän Timo Virkkulan kanssa uransa alkuvuosia. Warner Musicin Pequ Nieminen esitteli parivaljakon aikoinaan toisilleen Ikaalisissa vuonna 2008.

- Hän sanoi sinua tulevaisuuden kyvyksi. Tilaisuudessa taisi olla isäsi mukana, ja kysyimme häneltä, miten hän voi päästää sinut lavalle, Virkkula muisteli.

Suvi Teräsniska hymyili ja nyökkäsi.

- Oli ihanaa, kun vanhemmat pääsivät paikalle. Ne olivat levyjulkkarini, koska esikoisalbumini julkaistiin silloin. Muistan, että silloin tuli Iskelmän lista radiosta, jossa Hento Kuiskaus nousi ensimmäistä kertaa listalle, sijalle yhdeksän. Sehän oli minulle lottovoitto, hän sanoi.

- Sitä ennen oli julkaistu kaksi singleä, jotka eivät olleet päässeet edes top 20:een. Siitä lähti Hennon kuiskauksen nousukiito, joka jatkuu tietyllä tavalla edelleen. Se on keikkojen toivotuimpia biisejä. Sitä ei voi koskaan jättää soittamatta. Se on ikivihreä.

"Palasin maitojunalla kotiin"

Teräsniska toteaa, ettei suunnitellut uransa alussa pääsevänsä isoille festarikeikoille, joita on tiedossa tänä kesänä.

- Silloin mielessä oli eniten varmaan valkolakin saaminen, että voisi keskittyä musiikkiuraan. Haaveilin silloin Tampereelle muuttamisesta, ja toteutinkin sen haaveen 2009 kesällä. Palasin maitojunalla Ouluun 2010. Se oli lyhyt visiitti, mutta sitäkin tärkeämpi. Muutin silloin pois vanhempien luota ja itsenäistymisen paikka. Oli hienoa muuttaa kerralla 500 kilometrin päähän, etteivät vanhemmat vain tule käymään ja täyttämään jääkaappia, Suvi nauraa.

- Ajat ovat muuttuneet. Nykyään en olisi mistään muusta niin kiitollinen, kuin jos he käyvät ja vaikka siivoavat meillä kotona. Olen niin kiitollinen äidille, että hän käy pyyhkimässä pölyjä piirongin päältä. Häneltä on saanut hyviä neuvoja oman kodin laittamiseen.

Lue myös: Suvi Teräsniska: "Itken joka päivä"

Lue myös: Iskelmäfestivaalien ensimmäiset esiintyjät julki - mukana Suvi Teräsniska, Matti ja Teppo ja Apulanta

Kuuntele Iskelmää puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat