Kuva: Senja Rapila

Jonna Tervomaa muistelee siirtymää lapsitähteydestä aikuisuralle: "Se oli pelottavaa"

09.04.2017 18:15 - Erica Alaluusua

Jonna Tervomaa kertoo, ettei yhdistä lapsitähteyttään nykyiseen uraansa.

Muusikko Jonna Tervomaa, 44, aloitti musiikkiuransa vuonna 1983 Syksyn Sävel -kilpailusta, jonka hän voitti kappaleella Minttu sekä Ville. Kolmen albumin jälkeen Tervomaa vetäytyi musiikkibisneksestä ja palasi takaisin parrasvaloihin vuonna 1998 uuden musiikkinsa kanssa.

Paluunsa jälkeen hän on tehnyt kuusi albumia ja seitsemäs on tuloillaan. Viime perjantaina julkaistiin Tervomaan tuorein singlelohkaisu Oo mun kaa.

Vaikka Tervomaan ura starttasi lasten laulukilpailusta, ei hän yhdistä "lapsitähteyttään" nykyiseen uraansa, vaan pitää niitä ennemminkin irrallisina toisistaan.

- En ole koskaan osannut yhdistää näitä kahta asiaa. Silloin kun olin kymmenenvuotias, se kaikki enemmänkin tapahtui minulle. Se on yksi lapsuusmuistoista. Se oli sellainen aikuisten operoima asia, josta kyllä nautin, tiettyyn pisteeseen ainakin, Tervomaa kertoo ja jatkaa: 

- Kun aloin uudelleen tehdä musiikkia, oli se täysin eri tarina. Olin itse ohjaimissa. Se oli pelottavaa, koska ajattelin, että on varmaan paljon ihmisiä, jotka eivät ikinä pääse pikku-Jonnan yli.

Paluu musiikkibisnekseen lapsitähteyden jälkeen ei ollut helppo. 

- Tiesin, että vaaditaan mieletön taikatemppu, jotta ihmiset antavat minun kasvaa aikuiseksi ja että esitän omaa, tämän aikuisen ihmisen itse kirjoittamaa musiikkia. Pienenä tyttönähän lauloin varttuneiden miesten kirjoittamia lauluja. Aika eri tilanne.

Lähettikö Tervomaa siis itse demoja levy-yhtiöihin, vai kuinka hän päätyi takaisin musiikin pariin?

- Aika mielenkiintoinen ajatus, että olisinkohan lähettänyt itse demoja levy-yhtiöihin. Todennäköisesti olisin ainakin jossain vaiheessa, mutten välttämättä vielä silloin, Tervomaa pohtii ja kertoo, kuinka päätyi takaisin musiikin pariin:

- Meillä oli puoliakustinen bändi, jonka kanssa musisoitiin hetken aikaa säännöllisesti. Soitettiin Policea ja jopa Red Hot Chili Peppersiä. Sen yhtyeen jokin äänite kulkeutui silloiseen Polygram-levy-yhtiöön, josta he ottivat minuun yhteyttä, että ihastuivat laulusoundiini. Siellä oli jostain kaljakorista lyöty vetoa, että ”ette ikinä arvaa, kuka tämä tyyppi on”, Tervomaa naurahtaa.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Jonna Tervomaan uuden sinkun alta:

Lue myös: Jonna Tervomaa ei koe nuorempia naisartisteja uhkana - "Masentavaa, että puhumme vieläkin tästä"

Lue myös: Jonna Tervomaa: "Ihminen on lopulta yksin, vaikka läheisiä olisi ihan vieressä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat