Kuva: Senja Rapila

Jonna Tervomaa ei koe nuorempia naisartisteja uhkana - "Masentavaa, että puhumme vieläkin tästä"

08.04.2017 17:15 - Erica Alaluusua

Jonna Tervomaa ei ymmärrä, miksi nuoria naisartisteja tulisi pitää uhkana.

Laulaja Jonna Tervomaalta, 44, on tähän mennessä ilmestynyt yhdeksän albumia, ja kymmenes on tulossa. Naisen ura alkoi 1980-luvulla lapsitähtenä, ja pitkän tauon jälkeen hän julkaisi ensimmäisen albuminsa aikuisena artistina 1990-luvun lopussa.

Tervomaa on yksi muusikoista, jotka raivasivat tietä uusille nuorille naisartisteille. Hän on ollut yksi aikansa suunnannäyttäjiä. Kysyessäni Tervomaalta, voiko uusia naisartisteja pitää oman uran kannalta uhkana, hän hämmentyy kysymyksestä. 

-  Uskomatonta, miten tällainen ajatus siirtyy sukupolvelta toiselle. Näen asian aivan päinvastoin. Ja pidetäänkö miehiä toisilleen uhkana? Ei siitä ainakaan puhuta, Tervomaa puuskahtaa.

Tarkennetaan kysymystä. Voivatko nuoremmat artistit viedä palasen omasta levymyynnistä?

- Olen ihan toista mieltä. Minusta on mahtavaa, että tulee lisää uusia naispuolisia artisteja. Minusta se on mieletön juttu. Miten kauan Suomessa jouduttiinkaan odottamaan sitä, että naiset tekevät niin monessa genressä omaa musiikkiaan ja oman näköistä juttuaan. Nyt se on normaalia. Se ei enää yllätä, että nainenkin voi tuottaa oman levynsä, Tervomaa julistaa ja jatkaa:

- Se on ollut tosi pitkä tie. Silloin kun julkaisin oman debyyttini vuonna 1998, se oli ihmeellistä, kun ei oikein ollut kovaan ääneen laulavia naisartisteja, jotka kirjoittavat omat biisinsä. Jotenkin masentavaa ajatella, että puhumme vieläkin tästä.

Tervomaan mielestä uusista artisteista on ehdottomasti enemmän iloa kuin haittaa.

- Olen sitä mieltä, että mitä enemmän tehdään hyviä juttuja, sitä enemmän se tuo hyvää kaikille. Se lisää sitä omankin työn arvostusta ja nostaa tasoa. Jokainen artisti tekee seuraaville tietä. Olen ihan älyttömän onnellinen, että on niin paljon sellaisia naispuolisia artisteja, joilla on niin vahva oma meno. En koe sitä ollenkaan uhkana. Se on vain inspiroivaa. Onpahan mistä valita.

Lue myös: Riisuttu: Jonna Tervomaa kokee ihmisvihaa ilkeyden takia

Kilpailut

Uusimmat