Kuva: Mikko Räsänen

Elias Kaskinen muistelee ensikohtaamistaan J. Karjalaisen kanssa: "Elämäni paras päivä"

25.04.2017 10:24 - Anna Hopi

Kaskinen versioi Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa idolinsa hittikappaleen.

Elias Kaskinen pääsi versioimaan Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa suuren kotimaisen idolinsa, J. Karjalaisen Hän -kappaleen. Kappaleen esittäminen oli tähdelle iso juttu, koska Karjalaisen tuotanto kuuluu myös Kaskisen ja Päivän Sankarien musiikissa.

- Heti kun minulle soitettiin ja pyydettiin ohjelmaan mukaan, sanoin, että varaan J. Karjalaisen. Tiesin, että haluan vetää hänen biisinsä. Pohdimme bändin kanssa kappaleita. Päädyimme Hän-kappaleeseen minun suostutteluni jälkeen, Kaskinen kertoo.

- Tajusin vasta myöhemmin, ettei biisissä ole kertosäettä. En ole koskaan tehnyt tällaista biisiä, ja siitä tulikin isoin haaste cover-biisin suhteen. Jouduimme miettimään sovituksen ihan uusiksi. Väitän, että jos olisimme valinneet jonkun muun kappaleen, olisimme päässeet helpommalla.

(kuva: Mikko Räsänen)

Unohtumaton ensikohtaaminen

J. Karjalaisen Hän-kappaleen live-esitys jännitti Elias Kaskista. Hän kertoi toivoneensa eniten vain sitä, ettei epäonnistu h-hetkellä.

- En olisi viisi vuotta sitten uskonut, että pääsen vielä joskus esittämään J. Karjalaisen kappaleen livenä televisiossa. Tosin tässä viimeisten vuosien aikana on tapahtunut paljon muutakin, mitä on vaikea uskoa todeksi. Otan nöyrästi kaiken vastaan, mitä tulee.
Elias Kaskinen tapasi aikoinaan Karjalaisen ensi kertaa Ruisrockissa ennen artistiuransa alkua.

- Pääsin kaverin siivellä Rantalavan backstagelle. J tuli kaiken jälkeen lavan taakse, siinä oli paljon porukka. Päädyin hänen seuraansa ja juttelimme biisinteosta. Lopulta tilanteeseen jäivät vain minä ja J. Olin aika lumoutuneena siinä tilanteessa. Hänellä oli viinilasi ja maissipiippu, ja kertoi tarinoita siitä, miten lauluja todella tehdään. Muistan, että yöllä olin päivittänyt Facebookiin "Elämäni paras päivä, kohtasin J. Karjalaisen."

Elias kuvaa Karjalaista lämpimäksi ja sympaattiseksi ihmiseksi. Hän pitää edelleen Jiitä isona esikuvana, johon voi peilata omaa musiikkia tehdessä.

- Olen perinyt J. Karjalaiselta tavan katsoa lauluja, ja käytän sellaisia tarinankerronnallisia keinoja, mitkä voivat olla Jiille tuttuja. Peilaan häneen paljon tekemistäni, mies kertaa.

Lue myös: Elias Kaskinen versioi J. Karjalaisen hittikappaleen - kuuntele

Lue myös: Elias Kaskinen: Itkeminen kappaletta tehdessä on hyvä merkki

Kilpailut

Uusimmat