Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Jenni Vartiainen erikoisesta kyvystään: "Saan lauluja unissa"

05.05.2017 10:00 - Anna Hopi

Laulaja Jenni Vartiaisen uudelta levyltä löytyy kappale, jonka hän on kuullut ensi kertaa unessa.

Laulaja Jenni Vartiainen kertoo omaavansa vahvan unimaailman.

- Näen paljon unia. Olen yölläkin jatkuvasti studiossa tai keikalla. Unet puhuvat minulle hirveästi - yritin jossain vaiheessa päästä siihen jossain vaiheessa syvemmällekin, että mitä unet kertovat minulle ja pitäisikö ottaa alitajunnalta vinkkiä, hän avaa Iskelmän iltapäivien Meillä kotona -ohjelmasarjassa.

- Kaikkein kiitollisin olen siitä, että saan unessa kappaleita. Yleensä istun taksin takapenkillä unessa ja radiosta tulee biisi, joka kuulostaa hyvältä. Tajuan unessa, että laulan kappaleen, enkä ole vielä esittänyt sitä. Yritän muistaa unen vielä herättyänikin. En ole vielä saanut napattua kokonaista kappaletta unesta, kertoo nainen juontaja Satu Kotoselle.

- Aloin lukemaan unikirjaa selkounista, jotta pystyisin tajuamaan unessa olevani unessa, ja pystyisin viemään tietoisesti untani eteenpäin. Ja ehkä nappaamaan sieltä paremmin sen jutun, mitä olen kuullut ja nähnyt. Olen lähtenyt tutkimaan tätä vain, koska olen halunnut napata sen radiossa soivan kappaleen itselleni.

Vartiaisen tulevalta levyltä löytyy kappale, jonka säveltä ja sanoja hän on saanut unessa.

- Se tullaan kuulemaan vielä tämän vuoden puolella. Voin sitten kertoa, mikä biisi tuli unen kautta, ja minkä näyn siitä sain. Olen kuullut myös taiteilijasta, joka näkee taulun unessa, ja tekee sen sitten päivätajunnassa valmiiksi. Se on tällaista ihmeellistä alitajunnan työtä.

(kuva: Essi Nylund)

Kuuntele Iskelmän iltapäivälähetystä arkisin 14-18. Äänessä juontaja Satu Kotonen. Voit tykätä Iskelmän iltapäivän Facebook-ryhmästä täältä.

Lue myös: Me Naiset: Jenni Vartiainen pelkäsi lauluäänensä puolesta

Kilpailut

Uusimmat