Kuva: Senja Rapila

Aurora uudisti musiikkityyliään: Mietin pitkään, olenko enää reggae-artisti!

05.05.2017 17:15 - Senni Loikala

Aurora pyrki siihen, ettei hänen toinen levynsä ole kopio esikoisalbumista. Uudella levyllä kuullaan vaikutteita funkista ja hiphopista, mutta pitkän pohdinnan jälkeen Aurora mieltää itsensä yhä reggae-artistiksi.

Reggae-artisti Auroran, oikealta nimeltään Laura Julkun, 32, esikoisalbumi Kadotaan kaupunkiin osui kultasuoneen. Levy menestyi hienosti Suomen virallisella albumilistalla ja kappaleet Eilisen aurinko ja Se soi nousivat tunnetuiksi radiohiteiksi.

Kadonneen kaupungin julkaisusta on vierähtänyt yli kaksi vuotta. Sen jälkeen Aurora on keskittynyt uuden musiikin tekemiseen, mistä tuoreimpana hedelmänä on syntynyt Satama-niminen kappale. Helmikuussa artistilta ilmestyi hänen toinen levynsä Valtakunta.

- Välillä stressasin sitä, että tuleeko uusi musiikkini menestymään yhtä hyvin kuin Kadotaan kaupunkiin. Mutta sitten sanoin itselleni uudestaan ja uudestaan, ettei hyviä biisejä voi tehdä stressaantuneena, Aurora kertoo.

- Pitää unohtaa paineet. Jos tähtää Spotifyn ykköseksi sävellysprosessin aikana, kappaleesta tulee varmasti huono ja mitäänsanomaton.

Stressistä luopuminen kannatti. Tämän puolesta puhuvat Valtakunta-albumin kappaleiden huikea suosio Spotifyssa. Kaikki mitä näät on kerännyt jo yli 4,2 miljoonaa kuuntelukertaa, Sä hiffaat -kappaletta on kuunneltu lähemmäs kolme miljoonaa kertaa ja Täydelliset-kappaletta reilu 1,5 miljoonaa kertaa.

- Keikoilla huomaa, että fanit laulavat uusia biisejä mukana ja sanoja on opeteltu, Aurota tuumaa tyytyväisenä.

"En haluaisi toistaa itseäni"

Artisti on saanut Valtakunta-levystään faneilta paljon hyvää palautetta, mutta tästä huolimatta kaikki eivät lämmenneet uudelle albumille.

- Jotkut ovat olleet sitä mieltä, että miksi tämä levy on tällainen? He odottivat samanlaista, millainen ensimmäinen levy oli. Itse taas ajattelen, etten haluaisi toistaa itseäni, Aurora kuvailee.

Uudella levyllä revitelläänkin eri musiikkilajeja sekoitellen. Musiikissa kuullaan vaikutteita esimerkiksi funkista ja hiphopista.

- Sinne on myös laitettu enemmän kaikenlaista rytmimusiikkia sekaisin. Levy on iso keitos ja eroaa edellisestä levystä siten, että Kadotaan kaupunkiin pysyi popin ja reggaen raameissa hyvin nakutetusti.

- Pidän Valtakuntaa silti reggaelevynä edelleen. Olen miettinyt sitä paljon, mutta miellän itseni yhä reggae-artistiksi.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, kuuntele Auroran tuore Satama-kappale alta.

Aurora on aiemmin kertonut ajatuksiaan rakkaudesta Voice.fi-sivuston suositussa Rakkaudesta-juttusarjassa. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat