Kuva: AOP

Esikoislevyn menestys loi Kasmirille paineita: "Mietin miten voisin pistää paremmaksi"

12.06.2017 12:00 - Anna Hopi

Toista albumia tehdessään tähti on yrittänyt pitää paineet pois studiosta, ettei kireys kuulu äänessä.

Kasmirilla on takanaan raskas kevät. Kun suurin julkisuusmylläkkä alkaa olla takana, laulaja voi suunnata huomion tulevaan albumiinsa. Äskettäin näki päivänvalon Kaija-kappale, joka kertoo parisuhteessa tehtävistä myönnytyksistä.

- Siitä, että lähdet katsomaan Kaija Koon keikkaa, vaikka et haluaisi, jos kumppanisi haluaa sinne, laulaja avaa.

Kasmirin omilla keikoillakin nähdään miehiä, jotka ovat saapuneet paikalle vastentahtoisesti, mutta jotka kuitenkin päätyvät nauttimaan keikasta ja laulamaan mukana. Lue lisää täältä.

"Fanit eivät pety tulevaan levyyn"

Eniten laulaja on innoissaan tulevasta levystään. Hän on istunut äskettäin palaverissa valitsemassa syksyllä julkaistavan toisen albumin kappaleita.

- Heinäkuuhun mennessä kaikki on äänitetty, syyskuuhun mennessä on deadline levylle. Silloin pitäisi olla valmista. Älyttömän kova levy on tulossa, artisti intoilee.

- Jos pidit ekasta albumista, niin aika helposti varmasti tämäkin uppoaa. Valkoista kohinaa ja Aavikko -kappaleiden teemoissa liikutaan edelleen. On kirkassilmäistä purkkapoppia, mutta tummempiakin säveliä löytyy.

Hän sanoo löytäneensä vaikean kevään jälkeen ennennäkemätöntä inspiraatiota musiikkiin.

- Luovuus on pinnalla ja keikoilla on mahtava fiilis. En tiedä onko se sitä, että kun tulee tuollainen valtava kriisi päälle, ja siitä jotenkin selviää hengissä, niin avaako se jotain luovia hanoja. Että näkeekö kaiken selkeämmin sen jälkeen? Pohtii mies.

"Paineita ei saisi päästää studioon"

Kasmir myöntää hakanneensa päätä seinään miettiessään tulevaa albumia. Oli jonkinlainen kynnys lähteä tekemään uutta, kun debyyttilevy oli niin hypetetty kokonaisuus.

- Aikamoinen matka on ollut tuollaisen satumaisen uran startin jälkeen. Mietin sitä, että miten voimme pistää paremmaksi. Teimme levyä mökeillä Juvalla ja Hangossa. Alussa se oli stressivapaata, tuntui että lähtee ja mennään samalla jatkumolla. Jossain vaiheessa alkoi hiipiä ne paineet studioon, hän myöntää.

- Niitä ei saisi päästää studioon, ettei tule sitä kuuluisaa mailanpuristamista. Uskon, että jengi kuulee milloin homma on aitoa - milloin pakotettua. Mitä pidemmälle olemme menneet levyprosessissa, sitä kovemmat ovat paineet olleet. Kaijan jälkeen tulee vielä pari sinkkua.

Lue myös: Kasmir rakastui ja teki siitä kappaleen - "En muista milloin olisi mennytkään näin hyvin!"

Kilpailut

Uusimmat