Kuva: Mikko Räsänen

Matti Ruohonen harmittelee musiikkialan trendiä: "Moni lopettaa albumeiden tekemisen"

12.06.2017 15:07 - Anna Hopi

Suositun turkulaisduon laulaja on pohtinut, miten pitkään kokonaisia albumeita kannattaa enää julkaista.

Matti ja Teppo julkaisee elokuun aikana uuden levyn, jossa on poikkeuksellisesti paitsi Matti Ruohosen kynästä syntyneitä kappaleita, myös lainaiskelmiä. Yksi niistä on Suoraan sun luo, jonka veljekset julkaisivat vastikään uutena sinkkuna.

- Tämä kappale ei ole oma sävellykseni, vaan ulkomaalaista tavaraa. Kappale on georgialaista alkuperää, ja se tuli fanin ehdotuksena, hän toteaa.

- Pyrimme Tepon kanssa siihen, että biisien soundimaailma olisi nykyaikaista. Tämä kappale vaati nuorekasta svengiä mukaan, kivaa poppisoundia. Fanit tunnistavat biisimme lauluäänestä, sitä Matti ja Teppo -soundia ei pääse karkuun millään!

Satoja levytyksiä tehneet artistit pyrkivät miettimään uutta tuotantoa tehdessään tunnistettavuutta.

- Se on A ja O, ja menestyksemme salaisuus. Maailma on täynnä ääniä, jotka hukkuvat massaan. Meidän rallimme tunnistetaan, Ruohonen hymyilee.

(kuva: Mikko Räsänen)

Edessä valoisa tulevaisuus

Hänen mukaansa uusi elokuussa julkaistava levy on miltei jo purkitettu - vielä pari laulua on laulamatta levylle. Turkulaisveljekset ovat pyrkineet julkaisemaan joka toinen vuosi albumin. Sama periaate pätee edelleen.

- Moni artisti miettii, että teenkö viimeisen pitkäsoiton. Tiedetään, mitä millaisessa tilanteessa eletään tällä alalla ihan globaalisti. Voi olla, että tämä jää viimeiseksi meillä. Kuulimme, että Eppu Normaalikin mietti samaa. Valitettavasti ilmiö on tarttunut jokaiseen. Keikoilla ihmiset kyselevät milloin tulee uutta musiikkia, hän sanoo.

- Näen minun ja Tepon tulevaisuuden valoisampana. Edelleen, kun lauluja syntyy, niin miksi niitä ei julkaisisi pitkäsoiton muodossa? Se olisi eri asia, jos ei enää pystyisi tekemään uusia kappaleita, eikä kiinnostaisi. Minulla on päinvastainen tunne, haluan edelleen tehdä lauluja.

Kuuntele alta Matin ja Tepon uusi kappale Suoraan sun luo.

Matti ja Teppo avautuivat erikoisesta keikkatilanteesta, joka tulee heille eteen usein. Lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat