Kuva: AOP

Solisti Juha Lagström julkaisi soolosinglen - mikä on Elonkerjuun tulevaisuus?

21.06.2017 10:30 - Anna Hopi

Lagström julkaisi soolosinglen, joka kantaa nimeä Virkiä.

Elonkerjuu ilmoitti viime kesänä jäävänsä määrittelemättömän pitkälle tauolle. Vieläkään solisti Juha Lagström ei tiedä, mitä tuleman pitää yhtyeessä. Hän on valmistautumassa maalaamaan vanhaa seinähyllyä, kun saa puhelun Iskelmältä.

- Minulla ei ole muuta kuin aikaa, hyväntuulinen mies toteaa puhelimeen.

- Nyt voin sanoa Elonkerjuusta vain sen verran, että olemme edelleen tauolla. En tiedä, koska se päättyy, hän toteaa.

Yksi asia on kuitenkin varma. Lagström haluaa toteuttaa itseään taiteellisissa projekteissa. Eräs niistä julkaistiin vastikään - nimittäin miehen soolosingle Virkiä. Kappale on ylistysbiisi muusikon rakastamalle lapualaiselle urheiluseuralle.

- Kai tässä voisi ajatella, että tässä on sooloura käynnistyi, mies hymyilee.

- Virkiä on itsenäinen kappale, mutta myös tilaustyö. Lapuan Virkiä-urheiluseuralle tein kappaleen heidän pyynnöstään. Vaikka biisi lähti seuralähtöisesti, huomasin, että se toimii muullakin tavalla. Minulle Virkiä on kunnianosoitus 110-vuotiaalle seuralle, joka näytteli elämässäni suurta osaa lapsuudessa. Sieltä on ystävyyssuhteita, jotka ovat vieläkin vahvoja, hän jatkaa.

Lagström aloitti pelaamaan urheiluseurassa kuusivuotiaana jalkapalloa ja myöhemmin hän kokeili muitakin lajeja. Nykyään mies ei ole niin aktiivinen urheilija, mutta yrittää pitää itsensä kunnossa. Kilpailimentaliteetin sijaan keskiöön on noussut hyvä olo.

- Olen tullut varovaisemmaksi, koska ikää on tullut. Jalkapallo on fyysinen laji, ja kentällä herää sisällä aina se 16-vuotias poika, joka ei malta varoa pelissä, hän nauraa.

Lue täältä lisää Elonkerjuun tauosta. 

Lue myös: Juha Lagström: Elonkerjuu on räjähtävä, rock ja täynnä energiaa

Kilpailut

Uusimmat