Kuva: Senja Rapila

Michael Monroe: "Olen tavannut paljon maailmankuuluja tähtiä, jotka ovat mänttejä"

23.07.2017 13:45 - Anna Hopi

Laulaja peräänkuuluttaa aitoutta ihmisten välisessä kohtaamisessa - olit sitten tavallinen kaduntallaaja tai tunnettu artisti.

Rokkikukko Michael Monroe nähdään ensi keväälla alkavalla X Factor Suomi -ohjelman tuomarina. Miehen on helppo luotsata uraansa aloittelevia tähdenalkuja, koska hän on itse kulkenut pitkän tien musiikkibisneksessä. Ulkomaillakin asunut tähti kokee, että Suomesta voi löytyä todella aitoja artisteja.

- Täällä on realistisempaa koko touhu. Ulkomailla ja varsinkin Jenkeissä on helpompi artistin elää kuplassa. Tosi paljon olen tavannut maailmankuuluja tähtiä, jotka ovat ihan mänttejä. Eivätkä ainoastaan mäntisti käyttäytyviä, vaan myös tyhmiä, hän sanoo suorasukaiseen tyyliinsä.

- Heidän elämäntyylinsä on pinnallista ja fuulaa. Se menee läpi tiettyyn määrään ihmisiä, mutta ennen pitkää kuitenkin paljastuu vilpillisyys toiminnan takana. Siksi uskon, että ainoa oikea tapa tehdä tätä on suoraan sydämestä ja aidosti. 

Unohtumaton kohtaaminen

Nimiä hän ei halua mainita, koska ei usko negatiivisuuden levittämiseen. Michaelilla on kuitenkin rapakonkin takana paljon alalla olevia tuttuja, joita voi kehua ja suitsuttaa, koska on tavannut upean tyypin.

Yksi heistä on Alice Cooper.

- Alice Cooper on yksi maailman nastoimmista tyypeistä. Lämmin, ihana herrasmies. Hän on kohtelias. Tapasimme ensimmäistä kertaa, kun Guns 'n Roses pyysi minua fiittamaan lavalle kanssaan. Rip Magazinella, losangelesilaisella lehdellä oli bileet, joissa Gunnarit soittivat siellä ja jammailin heidän kanssaan. Kuulin, että Alice oli paikalla, ja mietin, että halusin tavata hänet, muistelee Monroe.

- Sitten kävikin niin, että Alice viittoili minulle nurkkapöydästä ja pyysi kanssaan istumaan. Hän kiitteli minua, että olin kehunut häntä lehdissä tuotannostaan. Ennen kuin ehdin itse ehdottaa, hän heitti että otetaanko kuvia kimpassa.

Michaelin silmät loistavat, kun hän puhuu ystävästään.

- Hän oli maailman mukavin tyyppi, mikä on mieletöntä, kun hänen imagonsa on Evil Alice, sellainen pahis, joka leikkii koko ajan hengellään, eikä koskaan kuole. On hienoa tutustua arvostamiinsa tyyppeihin, ja nähdä, että he ovat hyviä tyyppejä.

(kuva: Sami Kuusivirta)

"Julkisuudella voi tehdä hyvää"

Monroen mielestä julkisen henkilön kuuluisi antaa hyvää esimerkkiä muille.

- Parasta mitä oikeasti voit julkisuudella tehdä, on tehdä hyväntekeväisyyttä. Esimerkiksi Roosa nauha -kampanja, jossa olin mukana tuotti 1,2 miljoonaa euroa rintasyöpään sairastuneille ja heidän perheidensä hyväksi, kertaa rokkari.

Hän jatkaa puhumalla Animalian kanssa yhteistyönä tehdystä Michael Monroe -paidasta, johon tuli hänelle rakas slogan "more people I meet, more I love animals."

- Se lause pitää useissa tapauksissa paikkansa. Jengi on hiffannut, että se on hieno paita. Eläintensuojelu on minulle tärkeä aihe. Älkää ottako kesäkissoja, ja niin edelleen. Jos julkkis saa näkyvyydellään esille tärkeitä asioita, hän on tehnyt jotain oikein.

(kuva: Senja Rapila)

Kuuntele alta Michael Monroen The Best -kokoelmalevy, joka julkaistiin tänä kesänä.

Lue myös: X Factor -tuomarin saappaisiin astuva Saara Aalto: "Luulen, että olen tosi tiukka"

Kilpailut

Uusimmat