Kuva: Senja Rapila

Saara Aalto, miksi et ole vieläkään julkaissut uutta musiikkia X Factorin jälkeen?

24.07.2017 17:45 - Iiro Myllymäki

Saara Aalto ei pelkää, että yleisön kiinnostus ehtii lopahtaa uutta musiikkia odotellessa.

Saara Aallon menestyksekkäästä X Factor -kilpailu-urakasta on ehtinyt kulua jo yli puoli vuotta. Aalto on X Factorin jälkeen ahkeroinut levytysstudiossa useiden yhteistyökumppanien kanssa, mutta uutta musiikkia ei ole vielä julkaistu.

Helmikuussa Aalto kertoi toivovansa, että saisi ensimmäisen X Factorin jälkeisen, kansainvälisille markkinoille suunnatun singlensä julkaistuksi ennen suurta Hartwall Arenan -keikkaa, eli huhtikuun puoleenväliin mennessä. Saara Aalto kertoo Voice.fi:n haastattelussa, ettei ole halunnut hätiköidä singlen kanssa.

- Eka sinkku on iso juttu. Saan vain yhden mahdollisuuden tällaiseen ensimmäiseen kansainväliseen ja X Factorin jälkeiseen julkaisuun, jota kaikki odottavat. Haluan, että biisi on juuri sellainen, mistä itse tykkään ja mistä muutkin voisivat tykätä, Aalto kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

Saara Aalto ei halua paljastaa, onko singlebiisistä jo tehty lopullista päätöstä. Nainen on paiskinut töitä muun muassa Kylie Minoguelle, Spice Girlsille ja Cherille kappaleita tehneiden biisinkirjoittajien ja tuottajien kanssa. Keväällä studiotyöstä piti pitää taukoa mittavan X Factor -kiertueen takia, mikä on ollut osaltaan lykkäämässä singlebiisin julkaisua. Areenakiertue käsitti 19 show’ta Ison-Britannian ja Irlannin suurimmissa kaupungeissa, ja kiertueella oli mukana X Factorin viime kauden kahdeksan kärki.

- Kiertue oli todella paljon rankempi kuin kukaan osasi kuvitella. Kaksi kuukautta meni ihan pelkästään siihen. Se oli mahtava kiertue, mutta kyllähän se vei hirveästi pois aikaa biisinteosta.

"En elä hypestä"

Levytyssessioissa on Aallon mukaan syntynyt jo noin 30 kappaletta, mutta lisää tehdään koko ajan.

- Voi olla, että pitää tehdä yhteensä satakin kappaletta, jotta saa ne helmet sieltä poimittua. En halua albumilleni täytekappaleita. Nykyään aika monet artistit tekevät niin, että levyllä on ne muutamat sinkkubiisit ja loput ovat täytettä, Aalto sanoo.

Aalto kuvailee tulevan albuminsa musiikillista suuntaa ”sähäkäksi, räväkäksi, meneväksi ja isoksi”. Hän ei pelkää, että suuren yleisön kiinnostus ehtisi lopahtaa uutta musiikkia odotellessa.

- En mieti, että apua nyt hype laskee ja nyt täytyy pitää se yllä. En elä sellaisesta hypestä, vaan siitä, että saan tehdä hyvää musiikkia kivojen ihmisten kanssa. Haluan tehdä asiat niin, että ne tuntuvat oikeilta. Jos joku ei halua kuunnella kappaleitani sen takia, että niiden odottamisessa on mennyt liian kauan aikaa, se on ihan sama minulle.

Lue myös: X Factor -tuomarin saappaisiin astuva Saara Aalto: "Luulen, että olen tosi tiukka"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat