Kuva: Senja Rapila

Suomalaisyhtye fiilistelee Suomen festarikesää: "Satoi tai paistoi, ihmiset jaksavat bilettää!"

08.08.2017 20:00 - Senja Rapila

Go 90's -festareilla esiintynyt Taikapeili kertoi Radio Novan haastattelussa, että on aika lailla kyllästynyt 90-luvun musiikin samankaltaisuuteen.

Pop-duo Taikapeili aloitti vuonna 1994 uransa. Yhtyeeseen kuuluvat Hanna-Riikka Siitonen sekä Nina Tapio, jotka molemmat ovat tuttuja kasvoja myöhemmin myös Idolsista. Siitonen on toiminut ohjelmassa laulunopettajana ja Tapio tuomarina.

Vaikka Taikapeili ei ole uraansa missään vaiheessa lopettanut, eivät he ole ole keikkailleet niinkään ahkerasti ainakaan festareilla. Tänä päivänä he esiintyvät lähinnä vain yksityistilaisuuksissa.

Viime viikonloppuna Taikapeili nähtiin kuitenkin Go 90's -festivaaleilla. Radio Novan haastattelussa kysyttiinkin, millaista on nousta lavalle satojen ysärifanien eteen, jotka muistavat yhtyeen biisit ulkoa.

- Sehän on ihan hauskaa ja nostalgista, Nina Tapio kertoo.

- Kyllä tuossa aiemmin on muutaman kerran miettinyt lavalla, että on tämä aika hassua.

(kuva: Senja Rapila)

Keikkaelämä muuttunut

Taikapeilin jäsenet kertovat, että keikka-arki on muuttunut runsaasti vuosien varralla. Bäkkärielämä on muuttunut parempaan päin ja kaksikko toteaakin, että muun muassa vessoja löytyy enemmän keikkapaikoilta.

- Vaikka aika tekee sellaisia parannuksia, että huolto pelaa paremmin ja vessoja on enemmän maailmassa, meininkihän on sama. Suomen kesä, satoi tai paistoi, ja ihmiset jaksavat bilettää. Sitä ei koe missään muualla kuin festareilla, Hanna-Riikka Siitonen toteaa.

- Toisaalta hyvä musa on hyvää musaa jokaisella vuosikymmenellä. Kyllä ysäriltä löytyy monia hyviä biisejä, mutta myös inhokkeja, Siitonen kommentoi naurun saattelemana.

Yksittäisiä kappaleita he eivät osaa mainita, mutta yksi yhteinen tekijä löytyy:

- Ehkä se on sitä, että komppi on sitä samaa. Siihen kyllästyy vaan, Siitonen kertoo.

- Varsinkin kun me istumme täällä takahuoneessa, eikä tänne kunnolla kuule niitä biisejä. Kuulet vain sen jumputuksen, Tapio lisää.

Lue myös: Movetron muistelee kammottavimpia bäkkärikokemuksia: Ei ollut lainkaan vessaa!

Lue myös: Raptori villitsi yleisön ysärifestareilla - katso kuvakooste keikalta

Lue myös: Movetron ei aio enää julkaista albumeita: 'Siinä ei ole järkeä'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat