Neumann: "On vaarallista elää omassa norsunluutornissa"

29.09.2017 17:15 - Anna Hopi

Dingon nokkamies kertoo hakevansa tasapainoa arkisista asioista.

Dingo sai aikaan hurjan suosion 80-luvulla, jonka kaltaista ei oltu aikaisemmin Suomessa nähty. Yhä edelleen bändin kappaleet kuuluvat suomirockin kaanoniin ja niitä veisataan yhtä hartaasti karaoke-baareissa kuin luukutetaan radioissakin. Neumann sanoo, ettei mieti kovinkaan paljoa suosion vuosia tai sitä, että on ollut luomassa jotain suomalaisille merkityksellistä.

Hän toteaa, että jos käyttäisi tuollaisiin pohdintoihin aikaansa, pää ei kestäisi.

- Onneksi en tajua tuota kuviota liikaa. Tuonkaltainen ajattelu olisi vähän arveluttavaa, ja vaarallista. Siinä voisi nousta ylimääräistä nestettä päähän. Yritän elää arkea kuten kuka muu tahansa. En mieti yhtään tuollaista, hän toteaa Voice.fi -sivuston haastattelussa.

- On äärimmäisen vaarallista, jos alat elämään jossain omassa norsunluutornissa ja ikonisoitumaan. En ihmettele, että on olemassa kollegoita Yhdysvalloissa, joille pääsee olosuhteiden pakosta näin käymään. Se ei kuitenkaan tee hyvää. Olen onnellinen, että menen tämän haastattelun jälkeen ruokakauppaan ostamaan maitoa.

"Somekulttuuri vie pois mysteerin"

Ajan yksi ilmiöistä on sosiaalinen media, jonne tavalliset ihmisetkin jakavat yksityiskohtaista tietoa arjestaan. Neumann pitää ilmiötä hämmentävänä.

- Kaikki tietää lähestulkoon muiden tekemiset sillä punaisella sekunnilla, kun jotain tapahtuu. Minusta ei ole hyvä asia, että eletään liikaa somessa. Mietin, että tarvitseeko kaikkea tietää? Hän pohtii.

- Aikoinaan kun ei ollut somekulttuuria, monet asiat eivät olleet niin valmiiksi pureksittuja. Somessa on se vaara, että se vesittää paljon asioita. Kun tapaat jonkun mielenkiintoisen ihmisen tai bändin, ikään kuin jo tunnet hänet. Olisi mielenkiintoisempaa, jos asioiden ympärillä olisi enemmän mysteeriä, hän toivoo.

Lue myös: Neumann, 57, hurmaantui Dingo-faneista: "Kaikesta huokuu kunniotus"

Kilpailut

Uusimmat