Kuva: Mikko Räsänen

Yö-yhtyeen suurimmat hitit akustisina versioina - levyllä mukana vierailijoita

10.10.2017 09:08 - Anna Hopi

Levyllä kuullaan uusina versioina muun muassa Joutsenlaulu ja Ihmisen poika.

Yli miljoona levyä myyneen Yö-yhtyeen Hyvän yön lauluja -albumi julkaistaan 20. lokakuuta. Levy koostuu yhtyeen rakastetuimmista lauluista, jotka bändi versioi ensimmäistä kertaa levylle akustisesti. Tämän päivän tulkinnan ja sovituksen saivat biisit kuten Vie mut minne vaan, Likaiset legendat I, Joutsenlaulu, Laulu rakkaudelle, Ihmisen poika, Haaksirikko ja useat muut klassikot.

- Laulujen alkuperäiset versiot jäävät yleensä kiinni aikaansa ja kuulijat muodostavat niihin hyvinkin henkilökohtaisia siteitä. Halusimme kunnioittaa alkuperäisiä kappaleita, mutta tuoda niihin nykypäivän tuotantotekniikkaa ja aikuisen, elämää nähneen ja kokeneen, Olli Lindholmin tulkintaa, yhtye summaa.

Albumilla kuullaan myös mielenkiintoisia vierailijoita Lenni-Kalle Taipaleesta Pedro Hietaseen.

- On usein arveluttavaa tehdä uusia versioita lauluista, jotka merkitsevät monille paljon. Tämän levyn tarkoitus ei ole sekoittaa pakkaa, eikä osoittaa, että näin nämä olisi kuulunut alunperinkin tehdä. Halusimme antaa näille lauluille ikäänkuin vaihtoehtoisen elämän. Nämä versiot syntyivät tähän aikaan, jossa monet esiintymistilaisuudet ovat intiimejä ja akustisempia, sellaisia joihin sähköisempi ilmaisu ei välttämättä sovellu, Lindholm sanoo.

Levyn kappaleita kuullaan livenä Hyvän yön lauluja –konserttikiertueella:

26.10. Espoo, Sellosali
9.11. Ylivieska, Akustiikka
12.11. Varkaus, Warkaus-sali
24.11. Helsinki, Savoy
10.12. Kuhmo, Kuhmo-talo

Lue myös: Olli Lindholm, kenen suomalaisartistin kanssa haluaisit tehdä kappaleen?

Kilpailut

Uusimmat