Kuva: Mikko Räsänen

Frederik suree eroaan: "Lauoin kamalia asioita, joita puolisoni on vaikea antaa anteeksi"

17.11.2017 16:00 - Anna Hopi

Frederik, 72, kaipaa entistä avopuolisoaan, ja olisi valmis palaamaan takaisin yhteen.

Junttidiskon kuningas Frederik, 72, on jätetty mies. Hän kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että palatessaan Rhodoksen lomalta kotiin, eteisessä odotti yllätys. 38 vuotta nuorempi avovaimo Riikka, 34, oli pakannut tavaransa ja lähtenyt parin yhteisestä kodista. 15 vuoden parisuhde oli päättynyt.

Frederik mukaan parin suhde oli ollut ongelmissa jo useamman vuoden ajan.

Nyt Reetu avaa syvemmin Voice.fi -sivuston haastattelussa eronsa taustoja.

- Neljä vuotta sitten Riikka halusi, että yritämme lasta. Rakastan lapsia, olisin halunnut itsekin isäksi. Se ei kuitenkaan onnistunut ja suunnitelma laitettiin lopulta jäihin. Tämä vaikutti järisyttävällä tavalla suhteeseemme, Frederik sanoo.

- Aloin huomaamaan, että välimme muuttuivat etäisiksi. Emme puhuneet enää paljon mitään. Kun otin häntä kaulasta kiinni ja yritin suudella, hän vetäytyi pois. Hänen tunteensa tuntuivat kylmenevän minua kohtaan. Se vaikutti myös fyysiseen läheisyyteen. Loppuaikana sitä ei ollut lainkaan, ja asiasta riideltiin koko ajan.

- Myönnän, että minusta tuli lopulta ilkeä. Minulla on tulinen temperamentti, suutun helposti mutta lepyn yhtä helposti. Menetin joissain tilanteissa itsehillintäni ja lauoin kamalia asioita. Tilanne toi esille pahimmat puoleni. Puolisoni oli vaikea antaa niitä sanoja anteeksi.

"Parisuhde ja julkinen ammatti on vaikea yhtälö"

Frederik kokee, että hänen julkinen työnkuvansa hiersi suhdetta yhteisen 15 vuoden aikana.

- Sain kuulla olevani narsistinen, itsekeskeinen ja ilkeä. Suhteessamme tuli isoja ongelmia siitä, että olen julkisuuden henkilö. Jouduin työni puolesta olemaan lehtien palstoilla, TV-ohjelmissa ja kaikenlaisissa kissanristiäisissä. Täytyyhän minun jonkun verran ajatella itseäni, ja tehdä tämän uran eteen töitä. Tajuan nyt, että laiminlöin Riikkaa ja suhdettamme sen kaiken keskellä, hän myöntää ja näyttää katuvalta.

- Tein töitä rakkaussuhteemme kustannuksella. Suhteemme alussa hän kulki keikoillani mukana, mutta eihän kukaan jaksa istua pitkiä keikkamatkoja vuositolkulla vain siksi, että näkisit, kun miehesi esiintyy lavalla, laulaja tokaisee.

Frederik kertoo, että hänen suosionsa vaikeutti parisuhdetta, koska ihailijat häiritsivät hänen ja Riikan yhteistä aikaa. (kuva: Mikko Räsänen)

Reetun hektinen elämäntyyli näkyi monissa tilanteissa, eikä hän osannut antaa tarpeeksi aikaa puolisolleen.

- Jos menimme yhdessä johonkin bileisiin, en voinutkaan antaa hänelle kaikkea huomiotani, koska ihmisiä tuli juttelemaan ja roikkui käsipuolessani pyytämässä nimikirjoitusta tai selfietä. Huomasin, että tuli äärimmäisen vaikeaksi yhdistää parisuhde ja tämä julkinen ammatti, Reetu sanoo.

"Suhteemme oli papin aamenta vaille avioliitto"

Laulaja näyttää surulliselta. Hän sanoo nauttineensa pitkästä parisuhteestaan. Ehkä juuri siksi, että on paljon hyviä muistoja, entistä rakastettua on vaikea hyvästellä.

- Meillä on ollut Riikan kanssa hienoa yhdessä. Olemme jakaneet samanlaiset arvot ja mielipiteet, jopa politiikasta. Nauroimme samoille vitseille. Olimme niin avoimia, että jaoimme keskenämme kaiken. Se harmittaa, että niin hyvä suhde valui hukkaan, hän sanoo.

- Minulle suhteemme oli kuin avioliitto. Olin siinä täysillä koko sydämestäni mukana ja rakastin Riikkaa enemmän kuin mitään. Olimme uskollisia toisillemme, en koskaan pettänyt häntä. Vain papin aamenet ja sormukset puuttuivat siitä kokonaisuudesta. Naimisiinmeno ei ollut meille kynnyskysymys, olimme onnellisia siitä, että ylipäätään olimme yhdessä. Meillä oli täydellinen luottamus toisiimme.

Frederik sanoo liikuttuneensa Finnhittien kuninkaiden keikoilla joitain biisejä esittäessään, kun hänen oma parisuhdetilanteensa on tullut mieleen.

- Olen nieleskellyt tuhannen ihmisen edessä kesken biisin, ja miltei alkanut itkemään lavalla, hän sanoo.

"Mikään ei auttanut"

Laulaja olisi halunnut taistella vielä parin suhteen eteen.

- Olin kuukausi sitten Kanarialla, kun Riikka ilmoitti, että nyt hän alkaa etsiä omaa asuntoaan, ja lähtee kokonaan. Sanoin hänelle, että rakastan häntä niin paljon, ettei hän voi jättää minua. Mikään ei auttanut, hän sanoo.

- Riikka pudotti minulle totaalisen pommin. Hän sanoi, ettei ole koskaan rakastanut oikeasti minua, Ilkka Sysimetsää, vaan vain Frederikiä. Sitä julkista hahmoa. Se veti maton jalkojen alta ja loukkasi pahasti, hän huokaa.

Puoliso pakkasi tavaransa ja lähti sillä välin, kun Reetu lomaili Rhodoksella Dannyn ja Erika Vikmanin kanssa. Kun laulaja palasi kotiinsa ja painoi eteisen valokatkaisijaa, hän huomasi tulleensa tyhjään asuntoon, jonka lamput oli viety eri asuntoon.

"Yksinäisyys on pahinta"

Yksin jäätyään Reetu teki epätoivoisen harharetken Tinderiin, ja totesi tulleensa väärään paikkaan. Naisten ehdotukset pöyristyttivät.

- Ei sieltä löydä mitään. Yhteydenottoja on tullut virolaisilta ja venäläisiltä naisiltakin, jotka ovat olleet kiinnostuneita. En oikeastaan edes etsi tällä hetkellä vakavasti ottaen seuralaista, koska tässä sydänsurun käsittelyssä saattaa mennä aikaa. Olen eronnut kolmesti, ja joka kerta eron käsittely on vienyt ainakin pari vuotta, hän sanoo rehellisesti.

- Uskon, että kun joku tärkeä ihminen tulee kohdalle, niin sitä ei hakemalla löydä. Se vain tulee elämääsi. Jos saisin uuden tilaisuuden, antaisin enemmän huomiotani naiselle. Tässä uudessa tilanteessa yksinäisyys on pahinta. Musiikkiurani takia macho-imago voi kyllä haitata mahdollisuuksiani tutustua suomalaisiin naisiin puhtaalta pöydältä. Monella voi olla minusta ennakkoluuloja, vaikka olenkin hyvä tyyppi.

Silti, kun Frederikiltä kysyy, voisiko hän kuvitella vielä palaavansa entisen rakkaansa kanssa yhteen, vastausta ei tarvitse odotella kauaa.

- Tottakai voisin, ja palaisinkin samantien, hän sanoo.

"Teen erosta kappaleen"

Frederik sanoo, että sydänsuruissa häntä auttaa tulevien keikkojen miettiminen ja uuden musiikin työstäminen.

- Teen varmasti seuraavaksi biisin tästä erosta. Uskon, että ne, jotka ovat kokeneet jätetyksi tulemisen, samaistuvat tulevan kappaleen tarinaan. Ehkä se antaa heille vähän lohtua, Frederik summaa.

Kuuntele Frederikin tuorein Mannerheim-kappale alta.

Lue myös: Frederik puhuu avoimesti haaveistaan: En ole naistenmies, haluan olla vain yhden naisen mies

Lue myös: IS: Avovaimo jätti yllättäen Frederikin: Yritimme neljä vuotta sitten lasta, mutta emme onnistuneet

Lue myös: Frederikin Mannerheim-musiikkivideolla rivoja kohtauksia: Kolmen kimppaa ja vähäpukeisia naisia!

Kilpailut

Uusimmat