Kuva: Mikko Räsänen

Odottamaton tilanne yllätti Frederikin musiikkivideon kuvauksissa: Jännitti, pysynkö hevosen selässä

17.11.2017 11:15 - Anna Hopi

Laulaja Frederik, 72, esiintyy Mannerheim-musiikkivideolla suurena sotapäällikkönä.

Laulaja Frederik halusi kunnioittaa satavuotiasta Suomea kappaleella, joka huokuisi isänmaallisuutta. Hänet tunnetaan isoja suurmiehiä käsittelevistä kappaleistaan, ja uusimman biisin aiheeksi valikoitui C. G. E. Mannerheim. Syyskuussa julkaistun kappaleen musiikkivideota on katsottu YouTubessa jo lähemmäs 140 000 kertaa.

Reetu esiintyy videolla Mannerheimin roolissa, ja ronskia biletystä ja vähäpukeisia naisia sisältävää videota tähdittää muun muassa Maria Monde. Siinä vilahtavat ohimennen myös esimerkisi Ilkka Vainio, Jani Sievinen ja Amin Asikainen.

- Biisihän on isänmaallinen. Kun kerran olen näitä sotapäällikkö-lauluja tehnyt, kuten Tsingis Khanin, niin jotenkin Mannerheimista tehty kappale sopi hyvin samaan jatkumoon. Ajatus lähti siitä, kun Suomen talous oli vähän huonossa jamassa pari kolme vuotta sitten. Mietimme Ilkka Vainion kanssa, että täytyy löytää biisinaihe, joka kohottaa tunnelmaa ja on esimerkkinä Suomen kansalle. Mannerheim on tällainen hahmo, Frederik perustelee.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Hän oli rautainen tyyppi, ja kuuluisa herrasmies. Siitä on ollut juttua, että oliko Mannerheim homoseksuaali. Siihen en ota kantaa. Hänellä oli jokatapauksessa kaksi tytärtä ja Anastasia-vaimo, joka oli vain parikymppinen, kun Mannerheim rakastui häneen viisikymppisenä. Kun Mannerheim jätti Anastasian, vaimo meni nunnaluostariin. Kauhea kohtalo tälle naisraukalle. Sitä en tiedä, kenen kanssa Mannerheim teki ne kaksi tytärtä.

Frederik kertoo, että musiikkivideolla otettiin kantaa "Oliko Mannerheim homoseksuaali?" -kysymykseen siten, että videolla nähdään palveluspoika.

- Kukaan ei tiedä, oliko palvelijapoika Mannerheimin rakastaja. Otimme videoon mukaan kaikki kliseet, mitä saimme tästä historiallisesta henkilöstä irti, Reetu toteaa.

Odottamattomia tilanteita

Frederik pystyy helposti nimeämään ikimuistoisimman tilanteen musiikkivideon kuvauksissa.

- Siellä tapahtui kaikenlaista. Hanhiparvi lähti lentoon kesken kaiken, ja hevoseni lähti laukalle yhtäkkiä kesken kuvausten. Sain pitää kynsin hampain kiinni, että pysyn selässä! Olen pienempänä ratsastanut, etten ihan kädetön tuossa tilanteessa ollut. Kyllä se tilanne silti jännitti, Reetu muistelee.

Miksi Mannerheim-videolla nähdään mukana esimerkiksi Jani Sievinen tai Amin Asikainen?

- He ovat tällaisia isänmaallisia tyyppejä, Sievinenkin olympiavoittaja ja Asikainen kova nyrkkeilijä. He sopivat mielestäni musiikkivideolle hyvin, hän nauraa.

Katso Mannerheim-musiikkivideo alta.

Lue myös: Frederik puhuu avoimesti haaveistaan: En ole naistenmies, haluan olla vain yhden naisen mies

Lue myös: IS: Avovaimo jätti yllättäen Frederikin: Yritimme neljä vuotta sitten lasta, mutta emme onnistuneet

Kilpailut

Uusimmat