Kuva: Mikko Räsänen

Tuure Kilpeläiseltä tunteikas musiikkivideo - katso Kai surra saan

17.11.2017 12:00 - Anna Hopi

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin kappale hyväksyy melankolian osaksi elämää.

Laulaja Tuure Kilpeläinen julkaisee yhtyeensä Kaihon Karavaanin kanssa Kai surra saan -kappaleelle uuden musiikkivideon. Artisti kuvaili aikaisemmin Voice.fi -sivuston haastattelussa biisiä kappaleeksi, joka kysyy onko surullisia tunteita enää lupa tuntea. Taustalla on laulajan oma pohdinta.

- Popmusiikissa on menossa iloinen vaihe ja tietynlainen pintataso kuplii koko ajan. Aistin, että se murtuu ja valtavirtaan tulee muutakin - toivottavasti. Minua kiinnostaa suru siinä mielessä, että tässä ajassa tsempataan ja haipataan paljon, korostetaan positiivisuutta. Tähän ollaan yhtäkkiä opittu ja siitä on tullut smoothien ja kauramaitokahvin ohella muodikas juttu. Ollaan yhä enemmän jenkki-henkisiä, Tuure Kilpeläinen kuvaili ajatuksiaan kappaleesta.

- Ymmärrän, että melankolisuuden raskas painolasti halutaan feidata pois. Nuori polvi on lähtökohtaisesti paljon positiivisempaa ja se on luontevaa. Mutta mietin, että missä se tsemppihengen raja on, kun on koko ajan niin "hemmetin hyvä fiilis". Alkaa tulla se olo, että surulle ei ole enää sijaa, se vedetään maton alle. On hirtehistä, että samaan aikaan skenessä bailataan aamukuuteen, ja maailmassa tapahtuu isoja asioita. Se vaatii verta ja kyyneliä, ja kantautuu tännekin asti.

Laulaja on surrut omassa elämässään oman isän äkillistä kuolemaa. Isän poismeno oli tähdelle sysäys viedä eteenpäin musiikkiuraansa.

- Kun isä kuoli, eteen tuli risteys. Tajusin elämän rajallisuuden, ettei aikaa ole loputtomasti. Ymmärsin, etten voi vaan tehdä koko ajan kaikkea, vaan on valittava joku tie.

Katso alta Kai surra saan -kappaleen musiikkivideo. Sanna Saastamoinen-Barroisen ohjaama video kertoo tunteisiin vetoavan, herkän tarinan.

Lue myös: Isän kuolema herätti Tuure Kilpeläisen: "Tajusin, ettei aikaa ole loputtomasti"

Kilpailut

Uusimmat