Mikko Kuustonen uransa tärkeimmästä kappaleesta: "Siitä on tullut hämmentävää palautetta"

23.01.2018 16:30 - Iiro Myllymäki

Aurora-kappale syntyi Mikko Kuustoselle poikkeuksellisella tavalla.

Mikko Kuustosella, 57, on takanaan pitkä ura, jonka aikana hän on julkaissut 11 sooloalbumia. Kuustonen kertoo Iskelmän Tärkeimmät-ohjelmasarjassa hänen uraansa eniten vaikuttaneista kappaleista. Hänen omasta soolotuotannostaan hän nostaa esiin Aurora-kappaleen tärkeimpänä yksittäisenä kappaleena. Syynä on se, miten vahvasti yleisö on reagoinut kappaleeseen.

- Siitä on tullut paljon hämmentävää palautetta. Se kuuluu niihin biiseihin, jotka ihmiset ovat voineet tehdä todeksi erilaisissa elämän käännekohdissa, kuka löytäessään rakkaansa ja kuka menettäessään rakkaansa. Se kappale on merkinnyt enemmän kuulijoille kuin olisi itse voinut kuvitella, Kuustonen kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Kappale on Kuustosen tuotannossa erityinen myös sen tekoprosessin kannalta. Kuustonen kertoo, ettei ole työstänyt mitään kappaletta niin pitkään kuin Auroraa. Yleensä hänen kappaleensa syntyvät nopeasti ja vaivattomasti, mutta Auroran synnyttäminen vaati erityistä kärsivällisyyttä.

Mikko Kuustonen soittaa kappaletta mielellään keikoillaan, sillä kappale on hänen mielestään kestänyt hyvin aikaa. Se on myös hänelle itselleen mielenkiintoinen kappale esittää sen monitulkintaisuuden johdosta.

- Kuuntelen sitä laulaessani aina eri tavalla. Usein yritänkin tehdä sellaisia biisejä, joissa on tilaa monelle eri tulkinnalle. On olennaista, että kappaleeseen voi kuvitella jonkin toisen stoorin sisälle, Kuustonen sanoo.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Aurora-kappaleen alta.

Iskelmän iltapäivissä kuullaan Tärkeimmät -ohjelmasarjaa joka arkipäivä klo 15.30. Juontajana Satu Kotonen, ja tällä viikolla vieraana Mikko Kuustonen.

Lue myös: Mikko Kuustonen muistelee parasta keikkaansa yleisössä: "Ajattelin aluksi, että tämä on noloa!"

Kilpailut

Uusimmat