Kuva: Senja Rapila

Kuvan tarina: Cheekin roisin imagon alta löytyy aito ja inhimillinen Jare Tiihonen

30.01.2018 19:45 - Senja Rapila

Uudessa juttusarjassa valokuvaajat avaavat tarinoita yksittäisten valokuvien takaa.

Kuvan tarina -juttusarjassa Bauer Median valokuvaajat Mikko Räsänen ja Senja Rapila kertovat, miten yksittäiset hienot valokuvat ovat syntyneet. Seuraavaksi vuorossa on oheinen kuvapari Cheekistä eli Jare Tiihosesta.

Cheek eli Jare Tiihonen kuvattuna vuonna 2017. (kuva: Senja Rapila)

- Minulla on aina ollut hieman ristiriitaiset fiilikset Cheekiä kohtaan, koska ymmärrettävästi tuhlaajapojalla on ollut - ja on ehkä vieläkin - Suomessa melkoinen imago. Olin törmännyt häneen monesti töiden kautta, mutta en koskaan ollut jutellut hänen kanssaan. Tätä ennen olin kerran aiemmin kuvannut Jarea kahden kesken ja silloin vielä jäi hieman ei-minkäänlainen maku suuhun kuvaustilanteesta, johon oli varattu aikaa vain pari kiireistä minuuttia, Senja Rapila kertoo.

- Tällä kertaa jokin oli toisin, kun Jare tuli toimistollemme eri radioiden haastateltavaksi vuoden 2017 lopussa. Hän oli selvästi suuresta työmäärästään uupunut ja kokeilimme yhdessä erilaisia valaistuksia tavallisilla studiovaloilla kuviin. Kaikki tuntuivat vain korostavan pitkän työrupeaman tehneen muusikon väsymystä kasvoilla, jolloin Jare ehdotti, että kuvattaisiin ringlight-valolla, joka on todella ärsyttävän kirkas - miltei silmät sokaiseva.

- Ensireaktioni oli hymyillä ja todeta, että toki. Kerroin siinä samalla, etten halunnut sitä valoa itse hänelle ehdottaa, koska aiemmalla kuvauskerralla Jare oli kertonut minulle, että hänellä on todella herkät silmät. Muistutin, että tuolloin emme voineet kuvata suorassa auringonvalossa, koska se ärsytti hänen silmiään.

- Kun sanoin tuon kommentin, huomasin Suomen yhden ykkösartistin silmien kirkastuvan. "Oikeastiko, ai muistitko sen?" hän kysyi. Kyllä, kyllähän minä muistin.

- Huomasin välittömästi kuinka otettu Jare oli siitä, että muistin ja huomioin näinkin pienen asian kuvauksessa, ja hän muuttui sen jälkeen paljon rentoutuneemmaksi ja avoimemmaksi minua kohtaan. Otimme kuvat ja jäimme vielä senkin jälkeen juttelemaan niitä näitä, puhumaan valokuvauksesta ja artistin sen vuoden hurjasta työmäärästä.

- Olin aidosti iloinen tästä kohtaamisesta ja siitä, kuinka suuri merkitys niinkin pienellä asialla oli kuvaustilanteessa. Tämän tapaamisen jälkeen Suomen tuhlaajapojasta tuli kuin tulikin vihdoin aito, inhimillinen ja lähestyttävä silmissäni. Tämä kuvasarja muistuttaa minua aina siitä hetkestä, kun tapasin vihdoin Jare Tiihosen, en pelkästään Cheekiä.

Katso alta muita saman kuvasarjan kuvia. 

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Redrama kommentoi Cheekin lopettamispäätöstä: "Kukaan ei tule pääsemään samalle tasolle vuosiin"

Kilpailut

Uusimmat