Kuva: Mikko Räsänen

Elias Kaskinen uudella innolla keikkalavoille: "Hetken oli vaikeaa tehdä uusia biisejä"

04.02.2018 09:15 - Henna Koste

Tähdet, tähdet -ohjelmassa menestyminen antoi virtaa Elias Kaskiselle musiikin tekemiseen.

Laulaja Elias Kaskinen, 25, lähtee yhtyeensä kanssa kiertueelle ensi viikolla. Vuosi 2017 oli miehelle haipakkaa, ja hän toteaakin monen haaveensa toteutuneen. Hän voitti syksyllä Tähdet, tähdet -laulukilpailun.

- Tähdet, tähdet -aluevaltues on jäänyt kirkkaimpana mieleen, kun sille lavalle lopetin vuoteni, Kaskinen kertoi Iskelmä Gaalan juhlahumussa perjantaina.

Mies aloitti uuden vuoden reissaamalla kuukauden Australiassa. 

- Paljon siellä tuli mietittyä ja ihmeteltyä, mitä kaikkea saikaan tehdä viime vuonna. Tämä vuosi on musiikin vuosi. Laitamme toisen albumin Päivänsankareiden kanssa läjään. Olemme rakentaneet kokonaan uuden livesetin. Meille tulee ensimmäistä kertaa omat valot ja valomies, Kaskinen kertoo.

- On ihan sairaan hyvä täpinä päällä. En malta odottaa keikkoja, mies sanoo.

Paluuta keikkalavoille on fiilistelty koko yhtyeen voimin päivittäisissä keskusteluissa.

- Hyvin eläimellistä meininkiä on luvassa. Teimme yhden keikan syksyllä sillä meiningillä Helsingissä, ja se oli ehkä huiken livekokemus ikinä. Haluamme jo kaikki kovasti keikoille, joten siellä nähdään hyvin nälkäisiä nuoria miehiä lauteilla riehumassa, artisti naurahtaa. 

Hetkellisesti miehen inspiraatio ehti olla pakkasen puolella, mutta viime syksy toi kaivattua piristystä. 

- Hetken oli paljon luomisen tuskaa. Kone yski, ja oli vaikea tehdä uusia biisejä tehtyä. Tuntuu, että nyt on päässyt kunnolla takaisin hevosen selkään laulun kirjoittamisen suhteen. Myös onnistuminen Tähdet, tähdet -ohjelmassa vaikuttaa. Se on monien tekijöiden summa, Kaskinen sanoo.

Lue myös: Elias Kaskinen purki erotuskan kappaleeseen: "Mielentilani oli tunnoton ja kipeä"

Kilpailut

Uusimmat