Kuva: Youtube

Ison-Britannian euroviisuedustajalla menestyksekäs viisutausta - edustaa nyt ensi kertaa kotimaataan

11.02.2018 09:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 935 kertaa

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Iso-Britannia on valinnut euroviisuedustajakseen SuRien kappaleella Storm. Oikealta nimeltään SuRie on Susanna Cork, ja hän ei ole mikään noviisi euroviisukuvioissa. Nainen toimi taustatanssijana vuonna 2015 Belgian Loic Nottetin esityksessä ja viime vuonna hän oli niin ikään Belgian Blanchen esityksen musiikillinen johtaja. Molemmat Belgian esitykset menestyivät hyvin viisufinaaleissa sijoittuen neljännelle sijalle.

Tänä vuonna SuRie on valmis astumaan taustalta itse kirkkaimpaan valokeilaan ja edustamaan ensimmäistä kertaa kotimaataan.

- Silmäni avautuivat Euroviisujen upeudelle muutama vuosi sitten, kun työskentelin belgialaisten kanssa. Minulla oli todella hauskaa, SuRie kertoo BBC:n mukaan.

Iso-Britannia on yksi Euroviisujen viidestä suuresta rahoittajamaasta, joten se pääsee finaaliin ilman semifinaalikarsintaa. Isolla-Britannialla ei ole juuri ollut kehumista Euroviisuissa viime vuosina, ja edellisen voittonsa se sai vuonna 1997 Katrina and the Wavesin kappaleella Love Shine a Light.

Arvio:

SuRien Storm ei pauku eikä rytise ja aiheuttaa myrskyn korkeintaan vesilasissa. Laulaja isosiskollisesti opastaa kappaleessa jokaiseen maailman aforismikirjaan vedoten, miten myrskyt eivät kestä ikuisesti, rakkautta pitää jakaa ja kaikkensa pitää antaa. Niin, ja luovuttaa ei saa. Näin laiskaa lyriikkaa ei pitäisi englantia äidinkielenään puhuvien biisinkirjoittajien suoltaa.

Lempeäsävyinen kappale on luultavasti korkealla tämän vuoden parhaiden vessataukobiisien listalla, joten pitää toivoa, että kappale ei ole ihan heti finaalin ensimmäisten esitysten joukossa. SuRie on kylläkin karismaattinen laulaja, jonka sielukasta ääntä on ilo kuunnella. Hän ottaa ilahduttavalla pieteetillä kappaleesta kaiken siitä saatavan irti, mutta eihän siitä paljon käteen jää.

Mutta hei, tulipahan rakko tyhjennettyä!

Voit lukea aiemmat viisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Saara Aallon pelko: "Pidetäänkö minua ärsyttävänä?"

Lähde: BBC

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat