Kuva: Getty Images

Australian euroviisubiisin nimelle ilkutaan netissä: "Ei hashtageja noin käytetä"

09.03.2018 16:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 732 kertaa

Jessica Mauboyn #We Got Love -kappaleen nimi pitäisi monen mielestä kirjoittaa #WeGotLove-muodossa.

Australian osallistuminen Euroviisuihin on yleinen ihmetyksen herättäjä viisuihin vähemmän vihkiytyneiden keskuudessa – ja kylläpä se monia fanejakin jaksaa edelleen hämmentää. Euroviisuista jo pitkään intoillut Australia osallistui viisuihin ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja on joka kerta sijoittunut kymmenen kärkeen. Tänä vuonna kirkkainta pystiä Australialle tavoittelee Jessica Mauboy kappaleella #We Got Love.

Jessica Mauboy nauttii suurta suosiota Australiassa. Hän nousi pinnalle vuoden 2006 Australian Idol -kykykilpailussa ja on sen jälkeen julkaissut kolme albumia, joilta kaikilta on lohkaistu listoilla hyvin pärjänneitä singlejä. Mauboy on kirjoittanut viisukappaleensa yhdessä Anthony Agiziin ja David Mucumecin kanssa. Kyseiset miehet kirjoittivat edustuskappaleet myös Australian vuosien 2016 ja 2017 edustajille.

Mauboy ei ole ensikertalainen euroviisulavalla. Vuonna 2014 hänet kutsuttiin esittämään Sea of Flags -kappaleensa osana Australia-teemaista väliaikanumeroa.

#We Got Love -edustuskappaleestaan nainen kertoo, että hän halusi valita kappaleensa teemaksi jotain universaalisti ymmärrettävää – rakkauden. Tämä on hänen mukaansa vastine uutisista tulvivalle tragediavyörylle.

- Asiat, joita näemme netistä – koski se sitten meidän alkuperäisasukaskansaamme, menneisyyttä tai tätä hetkeä ja se millaiseksi maailma on muuttumassa – saivat minut vihaiseksi. Mutta vielä enemmän minuun vaikutti ihmisistä kumpuava rakkaus, Mauboy kertoo ABC Newsin mukaan.

Eilen torstaina julkaistu edustuskappale on herättänyt paljon kommentointia puolesta ja vastaan. Monet kommentoijat ovat ottaneet hieman huvittuneina hampaisiinsa kappaleen nimen. Monia hämmentää #-merkin, eli hashtagin, kummallinen käyttö.

”Ei hashtageja noin käytetä”, on kommentoitu kappaleen YouTube-videoon.

”Kuka sanoisi Jessica Mauboylle, että jos laittaa hashtagin vain #We-sanaan eikä koko nimeen (#WeGotLove), se ei toimi?” ihmetellään Twitterissä.

Samaa on mietitty myös suomalaisella Viisukuppila-keskustelufoorumilla.

Arvio:

Australia puolustaa paikkaansa Euroviisuissa lähettämällä kisoihin jälleen laatua. Viime vuoden Isaiah oli valjulla balladillaan pettymys, mutta muuten australialaisilta on totuttu odottamaan hyvin tuotettua ja vakuuttavasti esitettyä poppia. #We Got Love (kyllä, kirjoitan sen noin vaikka ihan piruuttani) on suorastaan valloittava tapaus. Kappale on ilmava ja raikas eikä se yritä liikaa. Se vain leijuu ilmassa luottaen siihen, että rakkaus lopulta voittaa – kunhan Australia on ensin voittanut Euroviisut.

#We Got Love tuntuu itse asiassa vähän kuin Saara Aallon Monstersin valoisammalta pikkuserkulta. Biiseissä on samankaltaista modernista popista tuttua trooppista vibaa. Kuitenkin siinä missä Monsters on tummanpuhuva julistus pelkojen voittamisesta, #We Got Love on duurissa kulkevaa ilakointia siitä, miten hyvältä tuntuu kun nämä pelot on vihdoin voitettu.

Jessica Mauboyn maailmoja syleilevä kappale toimisi erittäin hyvin myös Euroviisujen väliaikanumerona. Biisistä tuleekin mieleen vuoden 2013 viisuvoittajan Emmelie de Forestin Rainmaker-kappale, jonka hän esitti vuoden 2014 finaalin väliajalla. Silti olisi haaskausta jättää Jessica Mauboy esiintymään viisulähetyksissä vain siihen aikaan, kun katsojat käyvät vessassa tai pohtivat kuumeisesti, mitä maata äänestää. Tämä kappale ansaitsee tulla kuulluksi, vaikka eihän tässä mitään maailmaa mullistavaa ole. Kolmen minuutin mittainen rakkauden julistus ei kuitenkaan voi olla Euroviisuissa väärin. Anteeksi, perun sanani, viime vuonna Kreikan kohdalla se oli hyvinkin väärin. Ja tuonkin kappaleen musiikkivideossa ryöstöviljeltiin hashtageja! Mikä ihmisiä #vaivaa?

Lue aiemmat tämän vuoden viisuesittelyt täältä.

Päivitys 12.3. klo 8.15. Kappaleen nimen kirjoitusasu on muutettu muotoon We Got Love, ilman hashtagia.

Lue myös: Viro on Euroviisujen ennakkosuosikki - laulussa todennäköisesti viisuhistorian korkein nuotti!

Lue myös: Kolumni: Saara Aalto petti viisulupauksensa - ja se on hyvä asia!

Lähteet: ABC News, Wikipedia

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat