Kuva: Eurovision.tv

Puolan euroviisukappaleella hurja määrä YouTube-katselukertoja - DJ ja rokkari yhdistivät voimansa

17.04.2018 21:15 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Puola lähtee tavoittelemaan euroviisumenestystä EDM-pop-biisin voimin. Kappaleessa kohtaavat puolalainen DJ ja tuottaja Gromee sekä ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Lukas Meijer. Edustuskappale kantaa nimeä Light Me Up.

Gromee on saavuttanut Puolassa suurta suosiota, ja hän on onnistunut tuottamaan monia radiohittejä. Hänen suosionsa näkyy myös YouTubessa, missä hänen musiikkivideot keräävät miljoonia katselukertoja. Gromee on toiminut lämppärinä muun muassa David Guettalle, Enrique Iglesiasille ja Mariah Careylle.

Lukas Meijer tunnetaan Ruotsissa erityisesti No Sleep For Lucy -rockbändin solistina. Meijer on uransa aikana päässyt työskentelemään muun muassa Thirty Seconds To Marsin ja Alice Cooperin kanssa työskennelleiden muusikoiden kanssa. Lukas Meijer ja Gromee ovat tehneet yhdessä myös toisen singlenä julkaistun kappaleen Without You.

YouTubessa Light Me Upin musiikkivideo on yksi katsotuimmista tämän vuoden euroviisuvideoista. Videolla on peräti 8,8 miljoonaa näyttökertaa. Eniten on katsottu ennakkosuosikki Israelin videota, kokonaiset 13 miljoonaa kertaa.

Arvio:

Light Me Up on nostattavaa EDM-poppia, jota ei Euroviisuissa ole kovin paljoa vuosien varrella kuultu. Viisuympyröissä tämä kappale tuntuu siis melko tuoreelta, vaikka muutenhan tämä voisi olla peräisin kymmenen vuoden takaisilta hittilistoilta. Gromee on selvästi ottanut haltuun Aviciin ja David Guettan kaltaisten EDM-suuruuksien kikat, ja vaikka kappale ei kuulostakaan missään määrin omaperäiseltä, se kuulostaa hyvältä.

Lukas Meijer on kappaleeseen erinomaisesti sopiva solisti. Euroviisujen viralliselle YouTube-kanavalle ladattu video Puolan karsinnan esiintymisestä tosin ei vakuuta laulusuorituksellisesti. Ilmeisesti tuo video on otettu silloin, kun kappale on esitetty uudelleen voiton jo selvittyä, joten laulun epävarmuudet saattavat mennä vain voitonhuuman piikkiin. Kappaleesta julkaistun akustisen version perusteella Meijer on huomattavasti varmempi laulaja kuin tuo finaaliesitys antaa olettaa. Kun Meijer vain muistaa keskittyä lauluun euroviisulavalla, kappale tulee varmasti kuulostamaan hyvältä.

Lukas Meijerissä on todella paljon luontaista karismaa ja hän ottaa yleisönsä suvereenisti haltuun. Kun hänen hyväntuulisen karismansa yhdistää näin nostattavaan kappaleeseen, euroviisuareenalla varmasti nähdään hyvä live-esitys. Jos tämä biletunnelma saadaan välitettyä areenan ulkopuolelta myös kotikatsomoihin, voi Puola sijoittua paljon korkeammalle kuin on povattu. Eri vedonlyöntilistauksista koostetussa yhteenvetolistassa Puola on vasta sijalla 33 eikä kappale ole herättänyt fanien keskuudessakaan suurta kuhinaa. Tällä on hyvät mahdollisuudet olla tämän vuoden musta hevonen.

Lue aiemmin julkaistut euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Makedonia lähettää Euroviisuihin reggaeta ja EDM:ää sekoittavan biisin - pääseekö vihdoin finaaliin?

Lähteet: Eurovision.tv, Eurovision World

Kilpailut

Uusimmat