Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Iskelmä Gaalan esiintyjät julki - mukana muun muassa Lauri Tähkä ja Kaija Koo

02.11.2018 08:50 - Reija Saarinen

Iskelmä Gaalaa juhlitaan Tampereella 15. helmikuuta.

Iskelmä Gaalaa juhlitaan jälleen 15. helmikuuta Tampere-talossa. Vuoden upeimman tapahtuman artistikattaus on nyt julkistettu. Mukana ensi vuoden kovimmissa bileissä ovat Kaija Koo, Lauri Tähkä, Juha Tapio, Jenni Vartiainen, Antti Ketonen, Olli Lindholm (Yö), Arttu Wiskari sekä Janna ja Tuure Kilpeläinen.

Gaalan suosiosta kertoo paljon se, että gaala myytiin loppuun jo ennen esiintyjien julkaisua.

- Jälleen saamme mukaan todellisen tähtikaartin tämän hetken kovimpia artisteja. Nyt julkaistuun listaan on tulossa vielä myöhemmin muutama makoisa lisäys. Missään muussa tapahtumassa ei voi nähdä näin kovaa artistikaartia yhden illan aikana. Tämä todellakin on vuoden upein juhla, toteaa Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala.

Gaalassa palkitaan vuoden yhtye, vuoden viihdyttäjä, vuoden albumi, vuoden iskelmä sekä vuoden nais- ja miesartisti. Palkinnot perustuvat tammikuussa Iskelmän kotisivuilla järjestettävään vuosiäänestykseen.

Artistit ovat viehättyneet Iskelmä Gaalan tunnelmasta ja siitä, että siellä palkinnot ovat äänestäneet heille tärkeimmät henkilöt, eli yleisö.

- Täällä on jotenkin se kunnioitus, ja lämmin, lempeä, reilu meininki. Ei tarvitse esittää mitään. Sellainen joku hyvä rentous. Tässä ei ole mitään vilunkia missään,” kuvailee Lauri Tähkä Iskelmä Gaalan tunnelmaa.

Iskelmä Gaalan eniten palkittu artisti on Juha Tapio, joka on tehnyt kaksi vuoden iskelmäksi äänestettyä kappaletta Kaksi puuta v. 2008, Sinun vuorosi loistaa 2015, palkittu kolme kertaa vuoden miesartistina (2008, 2013, 2015) ja kolme kertaa vuoden albumista (Kaksi puuta 2008, Hyvä voittaa 2011, Sinun vuorosi loistaa 2015). Yhteensä Juha on kerännyt gaalassa 12. palkintoa. Toisena gaalataulukossa on Lauri Tähkä kymmenellä palkinnolla. 

Lue myös: Erika Vikmanin Iskelmä Gaala -asu paljasti treenatun vartalon: "Halusin rennon gaala-lookin"

Kilpailut

Uusimmat