Kuva: Senja Rapila

Lauri Tähkän megahitti oli hilkulla jäädä julkaisematta: "Mietin, että se on ihan p*rseestä"

07.05.2019 09:15 - Henna Koste

Radioiden soitetuimman kappaleen synty on monen tekijän summa.

Lauri Tähkän monet hitit ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämiin. Tällä hetkellä radioiden soitetuin kappale on Palavaa vettä. Hittibiisi jäi kuitenkin melkein julkaisematta. Tähkä kertoo kappaleen taustoista Satu Kotosen haastattelussa Iskelmällä. Mies kertoo uskoneensa, ettei pysty tekemään isompaa biisiä kuin Mä en pelkää.

- Palavaa vettä meinasi jäädä kokonaan pois. Onneksi oli hemmetin outo aamu ja palasin yhteen demoon vielä, Tähkä muistelee.

Laulaja törmäsi Arto Tuunelaan festareilla ja huikkasi tälle, että heidän pitäisi tehdä yhdessä musiikkia. Miehet eivät tunteneet entuudestaan.

- Hän on outo hiihtäjä, voin tulla hänen kanssaan toimeen. Uskalsin mennä häntä moikkaamaan, Tähkä taustoittaa. 

Tuunela lähetti biisin Tähkälle. Tänä päivänä tunnemme kyseisen sävellyksen nimellä Palavaa vettä.

- Olin kuunnellut sen kiireessä, mietin, että "ei, tämä on ihan p*rseestä". Olin heittämässä sen menemään. Kaksi päivää myöhemmin heräsin sunnuntain omaisesti, eikä ollut kiire mihinkään, Tähkä kuvailee. 

Hän nappasi sänkyynsä läppärin ja kuunteli vielä Tuunelan lähettämän demon. Mies löysi sillä kertaa kappaleesta jotain erityistä. 

- Soitin heti Kiiskisen Timolle, että minulla on sellainen tunne, että tästä asiasta pitää ottaa kiinni. Tässä yhdessä demotuksessa on jotain, joka helähtää tonne sisälle, Tähkä kertoo.

Tähkä toivoi sanoituksia iltapäiväksi. Hän oli lähdössä Tampereelle tv-kuvauksiin. Tähkä lallatteli melodian Kiiskiselle. Sanat saapuivat sovitusti. Seuraavaksi kappale lähti Jukka Immoselle, joka halusi tuottaa kappaleen. 

- Oli nääääin pienestä hetkestä kiinni, että olisin päästänyt sen menemään. Onneksi aamulla oli aika herkillä ja tosi auki kuulemaan sävellyksen, Tähkä kertoo.

Hän tietää, että kaikki oli pienistä onnistumisista kiinni. 

Lue myös: Lauri Tähkä listaa 10 parasta kotimaista kappaletta - oletko samaa mieltä valinnoista?

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat