Kuva: Youtube

Jussi Hakulinen palasi Yön riveihin erikoiskeikalla - katso video

10.09.2019 12:45 - Iiro Myllymäki

Jussi Hakulinen kajautti muun muassa Joutsenlaulun ilmoille.

Sunnuntaina Tampereella nähtiin Yö Revisited -nimellä soittaneen yhtyeen keikka. Kyse oli Yö-yhtyeen nykyisistä ja aiemmista jäsenistä koostettu yhtye. Ilta-Sanomat kertoo, että yhtyeessä soittivat nykyjäsenistä Mikko Kangasjärvi ja Ari Toikka. Aiemmista jäsenistä mukana olivat Jukka ”Jay” Lewis, Asko ”Daffy” Terävä, Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari, Antti Mäkinen ja yhtyeen perustajajäsen ja monien hittien kirjoittaja Jussi Hakulinen.

Bändin riitaisa historia tuntien kokoonpanoa kohtaan kohdistui suurta mielenkiintoa. Yhtye esiintyi Daffy Terävän järjestämässä Daffest-tapahtumassa. Ilta-Sanomien mukaan keikalla kuultiin lukuisia hittejä, muun muassa legendaarinen Joutsenlaulu Hakulisen laulamana, mutta myös koskettava hiljainen hetki helmikuussa menehtyneen Olli Lindholmin muistolle.

Yö-yhtyeen riidat ovat herättäneet paljon huomiota mediassa. Joulukuussa 2016 kohistiin siitä, että Olli Lindholm erotti kitaristi Daffy Terävän ja basisti Jay Lewisin. Riitaa käsiteltiin jopa käräjäoikeudessa asti, ja lopulta Lindholm voitti Lewisin oikeuskiistassa potkuihin liittyvästä ansionmenetyksestä.

Lindholmin menehtymisen jälkeen Hakulinen ajautui kiistelemään Yön kanssa kirjoittamiensa kappaleiden käyttämisestä Lindholmin muistokonserteissa. Hakulinen ei antanut yhtyeen soittaa kirjoittamiaan kappaleita, ellei yhtye lahjoita konserttien tuottoja hyväntekeväisyyteen. Teoston uusien sopimusten nojalla miehen onnistui kieltää biisiensä käyttö. Hakulinen sivalsi yhtyeen nykyjäseniä ja piti muistokonsertteja pelkkänä ”rahastuksena”. Yön jäsenet puolestaan painottivat, että muistokonserteista ei jäisi juuri mitään tuottoja hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi.

Lue myös: IL: Jussi Hakulinen jyrähtää Olli Lindholmin hautajaisista - "En tiennyt mitään"

Lue myös: HS: Yö-kiista ratkesi - Jussi Hakulinen sai kiellettyä kappaleidensa esittämisen muistokonserteissa

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat