Kuva: Sallamaari Niittymäki

Bändin lopettamisesta kertonut Samu Haber murtui nähdessään tutut kasvot: "Mietin, että ei s*atana"

02.12.2019 15:00 - Henna Koste

Sunrise Avenue pudotti tänään pommin tiedotustilaisuudessa.

Suosikkiyhtye Sunrise Avenue ilmoitti tänään Hotel Clarionissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa pistävänsä pillit pussiin. Paikalla oli median lisäksi faneja eri puolilta maailmaa. Tunteikkaassa tilaisuudessa ei vältytty kyyneleiltä. 

Bändin jäsenet kertovat olevansa helpottuneita siitä, että tieto on nyt julkista. 

- Ihanaa, ettei tarvitse enää pantata. Joku oli sen tuonne vuotanut mainoksiin väärään aikaan rullaamaan ja mietin, että "äää, mitä tässä tapahtuu". Nyt voi siis todella keskittää energian siihen, mihin haluamme eli kohti kesää, yhtyeen nokkamies Samu Haber kertoi tilaisuuden jälkeen Voice.fi:n haastattelussa. 

Bändi lähtee viimeiselle kiertueelle, joka huipentuu 15. elokuuta Olympiastadionille. 

- Olo on helpottunut. Olen vähän huono pitämään salaisuuksia. Monet ovat kyselleet, mikäs juttu tämä on, kosketinsoittaja Osmo Ikonen totesi. 

Uutisesta vihjailtiin sosiaalisessa mediassa jo useita päiviä. 

- Oli hirveää käydä lukemassa Instagramissa, että "Jee, uusi albumi" ja mietin, että "Voi p*ska!". Eilen otin nukahtamislääkkeen kolmen punaviisilasillisen jälkeen - en suosittele kenellekään. Torkahdin sohvalle ja kun siirryin sänkyyn, niin nissä höyryissä postasin Instagram Storiesiin vielä tiedon pressistä. Mietin aamulla, että postasinko jonkun kuvan, kun kaaduin sänkyyn, Haber naurahtaa. 

Kun Haber kertoi uutisen livelähetyksessä fanien ja median ympäröimänä, oli hän silmin nähden liikuttunut - samoin muut bändin jäsenet. Miehen ääni särkyi kesken puheen, kun hän katsoi erästä faniaan silmiin. 

- En tiedä, mistä maasta se mimmi on, joka siinä oli. Samantien, kun sanoin, että lopetamme, hänellä tuli kyyneleet. Olen nähnyt hänet keikalla. Hän on yleensä siinä vähän oikealla mikistä. Mietin, että "Ei s*atana" ja purin kieltä ja yritin vilkuilla jätkiä. Yritin olla katsomatta ketään silmiin. En todella muista, mitä olen siellä puhunut. Maailma pysähtyi puoleksi tunniksi, Haber kuvailee. 

Fanit herkistyivät kuultuaan lopettamispäätöksestä. (kuva: Sallamaari Niittymäki)

Sunrise Avenuen jäsenet kertovat, että musiikki jatkuu heidän elämässään. (kuva: Sallamaari Niittymäki)

Lue myös: Sunrise Avenue lopettaa: "Emme tiedä mitä tulevaisuus tuo mukanaan"

Kilpailut

Uusimmat