Kuva: Emmi Moilanen

Vilma Alinalla Emma-ehdokkuus kovatasoisessa kategoriassa: 'Kuuntelijaluvut eivät kerro kaikkea'

04.02.2020 19:45 - Milena Raappana

Artisti julkaisi Emma-gaalan kynnyksellä Rikollinen-sinkkunsa.

Laulaja-lauluntekijä Vilma Alina, 27, hörppii mustaa kahvia ja selittää energisen innostuneena tuoreesta sinkustaan. 

Hän julkaisi tammikuun viimeisenä päivänä uuden western-fiiliksillä höystetyn Rikollinen-biisinsä, joka kertoo salasuhteesta. 

Biisin tekeminen luonnistui kivuttomasti puolen vuoden tauon jälkeen, jonka artisti piti toisen studioalbuminsa Tulvan ilmestyttyä. Omien biisien ideat jäivät muistiinpanojen tasolle ja sen sijaan hän kirjoitti muille artisteille kappaleita. 

Tulva-albumi sai positiivisen vastaanton ja muun muassa Rumba-julkaisu kirjoitti viime vuoden maaliskuussa sen olevan "laadukkaan ja leikkisän popin riemuvoitto". 

Kyseiseltä levyltä kuuntelijoiden suosikiksi nousi Palasia-kappale, joka toi Vilma Alinalle Emma-ehdokkuuden vuoden biisi -kategoriassa. Lisäksi hän on ehdolla yleisö äänestys -kategoriassa. 

- Olen superotettu, että minut on valittu, artisti kertoo Voice.fi:lle. 

Vuoden biisi -ehdokaslistalla Vilma Alina on ainoa naisartisti. Vastassaan hänellä on Apulanta, Arttu Wiskari, JVG, Gettomasa ja Lauri Tähkä

Mikä toimii nuoren naisartistin erottautumiskeinona ja vahvuutena muihin kategoriassa ehdolla oleviin?

(kuva: Emmi Moilanen)

- Ai kauhee! Vilma Alina hengähtää naurahtaen kysymykselle. 

- Jos katsoo ihan vain lukuja, mikä on soinut eniten radiossa, niin eihän minun kuuluisi voittaa. Luvut eivät kuitenkaan kerro kaikkea. 

- Biisi on tavoittanut ikäjakaumaltaan tosi laajan porukan. Sitä on kuunneltu paljon Spotifyissa ja myös radiossa. Tuntuu, että se on koskettanut monenlaisia tyyppejä ja monenikäisiä. Palautteen mukaan se on antanut paljon lohtua monille. Siitä on tullut tavallaan merkittävä biisi ja sopii monien tyyppien elämäntilanteesen, artisti kuvailee. 

Hän ei kuitenkaan odota voiton tulevan kotiin viikonloppuna juhlistettavasta musiikkigaalasta, vaan on kiitollinen ollessaan ehdolla. 

- Siellä on superhyviä biisejä vastassa. On kunnia olla siinä ryhmässä. 

Rikollinen-kappaleen voit kuunnella alta. 

 Lue myös: Laulajalupaus Vilma Alina, 23: Ihmiset olettavat minun olevan levy-yhtiön setien tuote

Lue myös: Vilma Alina teki kappaleen yksipuolisesta rakkaudesta: "Hyvin tärkeä ja henkilökohtainen"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat