Kuva: Yle / Mona Salminen

UMK-suosikki Iltan lähipiiri huomasi salakavalan muutoksen naisessa - jännitys näkyy kireytenä

17.02.2021 22:15 - Iiro Myllymäki

Ilta on alitajuntaisesti jännittänyt tulevaa Uuden musiikin kilpailun finaalia.

Vuoden 2021 Uuden musiikin kilpailun voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja ratkeaa nyt lauantaina 20. helmikuuta. Yksi seitsemästä kilpailijasta on Ilta, jonka kappale Kelle mä soitan julkaistiin UMK-biiseistä viimeisenä. Menestys on ollut huomattavaa, sillä kappale nousi heti Suomen Spotifyn kolmanneksi kuunnelluimmaksi. Tähän mennessä striimejä on kyseisessä palvelussa kertynyt lähes miljoona. Kappale kohosi ykköseksi myös Voice.fi:n arvostellessa kaikki kilpailukappaleet.

Ilta on menestyksestä mielissään.

- Biisin vastaanotto on ollut hienompi ja koskettavampi kuin osasin odottaa, Ilta sanoo Iskelmän Iltapäivän Satu Kotosen haastattelussa.

Kun odotettu UMK-finaali lähestyy, jännitys on salakavalasti päässyt yllättämään Iltan.

- Aika pitkään sanoin, että ei minua jännitä. Läheiset ympärilläni alkoivat huomaamaan, että alan olla vähän semmoinen kireä kiukkupussi. Sitten tajusin, että minua jotenkin alitajuisesti jännittää. Se näkyy minusta välillä kireytenä ja stressaantumisena, Ilta sanoo.

Jännitys on helpottanut nyt UMK-viikolla, kun Iltakin on päässyt toden teolla treenaamaan tulevaa show’ta varten paikan päälle. UMK-show'staan nainen suostuu paljastamaan sen verran, että siinä tullaan näkemään glitteriä, jokin riskin elementti ja pitkä hameen laahus.

Fanikulttuuri löi ällikällä

Ilta sanoo Iskelmän haastattelussa olevansa luonteeltaan kilpailuhenkinen ihminen. Tuli UMK:sta voittoa tai ei, nainen on joka tapauksessa tyytyväinen ja näkee kokemuksen merkityksellisenä itselleen. Hän on UMK-prosessin aikana ilahtunut kansainvälisten euroviisufanien innostuneisuudesta ja esimerkiksi YouTubeen ladatuista lukuisista reaktiovideoista. Tämä fanikulttuurin laajuus yllätti Iltan, sillä hänellä ei ollut juuri aikaisempaa kosketusta Euroviisuihin.

- Tämä on lyönyt minut täysin ällikällä. Aina, kun avaan jonkin sosiaalisen median kanavan, siellä on 50 eri tägäystä eri maista. Tämä on ollut ihan uusi maailma minulle.

Suomeksi musiikkia tekevä Ilta ei ole sulkenut pois mahdollisuutta kokeilla siipiään joskus myös kansainvälisesti. Kelle mä soitan -kappale kuultaisiin kuitenkin suomenkielisenä itse Euroviisuissakin, jos sinne lähtö tulisi.

Lue myös: Yhden tähden äänitapettia ja kiistanalaisia sanoituksia - arvostelussa kaikki UMK-finalistit

Lue myös: Blind Channel tuo raskaan rockin takaisin UMK:hon: "Tässä genressä pesemme Ruotsilla lattiaa"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat