Kuva: Henry Salmi

"Sydänsuruja ja mielenterveysongelmia - Sara Siipolan debyyttilevy kertoo eletystä elämästä

26.03.2021 08:15 - Reija Saarinen

Siipolan esikoisalbumi kantaa nimeä Kaunis kun itken.

Laulaja-lauluntekijä Sara Siipola julkaisi tänään debyyttialbuminsa. Levy kantaa nimeä Kaunis kun itken ja se sisältää julkaistut singlet Rohkee sydän, Sä et oo enää mulle se, Mitä mä täällä teen, Thelma & Louise ja Kokonaan. Albumin yhteydessä sinkkuna julkaistiin Peto-niminen kappale.

Siipolan ensimmäinen single näki päivänvalon syksyllä 2019. Matka albumiin on kuitenkin startannut jo vuosia aiemmin.  

- Aloitin kirjoittamaan tämän albumin kappaleita vuonna 2017, ja matkan varrella biisejä on syntynyt monia kymmeniä. Tälle levylle valitsin mulle tärkeimmät ja rakkaimmat. Olen pienestä asti ollut vanha ja aika tumma sielu, joten elämän tuskista kirjoittaminen ja laulaminen tuntuu huomattavasti luonnollisemmalta kuin auringonpaisteesta kertominen. Haluan mun biiseillä kertoa kamalista asioista kauniilla tavalla ja oon kiteyttänyt tän albumin teemaksi ’Sydänsuruja ja mielenterveysongelmia’. Nämä laulut on mun elettyä elämää taiteen muodossa, Siipola kertoo.

Levyn avaa kappale Peto, joka on Siipolalle erityisen tärkeä kappale.  

- Peto kuvastaa masennusta tavalla miten itse sen tunnen, ja sen kanssa kamppailua. Se tulee välillä meidän kaikkien luo käymään, halusimme tai emme. Siitä selviää kyllä, kun päästää sen hetkeksi sisään ja tanssii sen kanssa. Jos alkaa kieltämään omia tunteita, tulee matkasta vieläkin vaikeampi. Vaikka nyt et pysty mihinkään, se on tarpeeksi tänään. Me kaikki kamppaillaan omien demoniemme kanssa ja minä halusin kirjoittaa biisin omistani. 

Saran missiona on koskettaa ihmisiä ja tuoda suomalainen soul-musiikki tähän päivään.

- Mun musiikki tulee mun elämästä. Ne kulkee käsi kädessä. Haluan viedä kuulijan matkalle, jossa pystyy avautua, samastua, voimaantua. Siksi nää biisit on niin rehellisiä. Tää on se mitä rakastan tehdä ja mitä mut on luotu tekemään. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Vihdoin tuntuu, että oon oikeessa paikassa. Toivottavasti tunnette, kun kuulette.

Siipolan uutuuslevyyn pääset tutustumaan alta. 

Lue myös: 5 yleistä, mutta täysin väärää uskomusta mielenterveysongelmista

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat