Kuva: AOP

Tuomas Holopainen sai kirjeen lapsuuden sankariltaan: "Meni saman tien kehyksiin"

26.05.2021 19:15 - Lauri Kujanpää

Holopainen ja hänen vaimonsa Johanna Kurkela olivat kirjoittaneet kirjeen tunnetulle luontodokumenttien kertojalle.

Tuhannet Nightwish fanit odottavat tulevaa viikonloppua, sillä yhtye soittaa kaksi valtavaa virtuaalikeikkaa An Evening with Nightwish in a Virtual World -nimellä. Kyseisillä keikoilla pääsee ensimmäistä kertaa kuulemaan viime vuonna julkaistun Human :II: Nature -albumin kappaleita live-olosuhteissa. 

- Kyllähän se on jännittävää, kun tällä viikolla saamme ensimmäistä kertaa soittaa setin niin, että koko rakennelma on käytössä. Biisit kuitenkin toimivat viime viikon treeneissä loistavasti, Holopainen kehuu Voice.fi:n haastattelussa.

Holopainen ei paljasta settilistasta mitään muuta kuin että Endlessness-kappaletta ei tulla kuulemaan.

- Siinä oli jotain erityistä tunnelmaa, josta kaikki tykkäsivät. Mutta sitten kun Marko lähti, niin tajusimme, että tätä ei voi kukaan muu laulaa.

Uudelle Human :II: Nature -albumille kaavailtiin puhujaksi Holopaisen lapsuuden sankaria sir David Attenboroughia, joka on tunnettu luontodokumenttien juontaja ja luonnontieteiden popularisoija. Tästä syntyikin lopulta ikimuistoinen hetki.

- Olisimme tarvinneet viimeiseen kappaleeseen puhujaa ja mietimme, että kuka sen tekisi, sillä viime levyllä oli jo mukana Richard Dawkins. Sitten välähti, että vielä on yksi henkilö, joka sopisi siihen. Maailman tunnetuin ääni David Attenborough.

- Kirjoitimme Davidille kirjeen, jonka vaimoni Johanna Kurkela kirjoitti kauniilla käsialallaan puhtaaksi. Uskomatonta kyllä, että ei mennyt kuin viikko kun postilaatikkoomme tuli vastaukseksi käsinkirjoitettu kirje Davidilta. Hän sanoi, että kiitos kirjeestä ja kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta ja toivottavasti ette vihaa nyt minua, kun en ehdi lähteä mukaan. Tuo kirje meni saman tien kehyksiin. Tuli sellainen olo, että onkohan elämäni nyt valmis. Se oli nimittäin niin huikea juttu, että hän vaivautui vastaamaan.

Korona-aikana Holopainen on pysynyt aktiivisena muutenkin kuin Nightwishin saralla. Taloremontin lisäksi hänen ja Kurkelan Auri-yhtye julkaisee uuden albumin ja Holopainen soitti koskettimet Kotiteollisuuden levylle.

Kolmas mielenkiintoinen musiikkiprojekti on yhtye nimeltään Darkwoods My Betrothed, jossa Holopainen soitti 90-luvulla. Nyt yli 20 vuoden tauon jälkeen kyseinen bändi julkaisee uuden levyn.

- Olihan siinä jälleennäkemisen riemua ja mahtavinta oli, että kukaan jäsenistä ei ollut muuttunut yhtään vuosien saatossa. Into oli aivan valtava ja levystä tuli mahtava. Elokuussa kuulette ensimmäisen kappaleen, Holopainen lupaa.

Haastattelun ensimmäisen osion voit lukea täältä.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jouni Hynynen kehuu Nightwish-johtohahmon työtahtia: "Veti ykkösellä biisit sisään"

Lue myös: Nightwishin virtuaalikeikoista lisätietoja - Marko Hietalaan profiloitunutta kappaletta ei esitetä

Kilpailut

Uusimmat