Kuva: Jordan Rossi

Alman uutuusbiisi on aiempaa henkilökohtaisempi: "En ole tähän asti halunnut kertoa tarinaani"

20.01.2023 21:15 - Minttu Tikkanen

Alman uusi single julkaistiin tänään.

Alma julkaisi tänä perjantaina uutta musiikkia, joka on hänen mukaansa aiempaakin henkilökohtaisempaa.

Hey Mom Hey Dad -kappaleessa Alma käsittelee Warner Musicin tiedotteen mukaan omia perhesuhteitaan. Alma ja hänen kaksossiskonsa Anna joutuivat jo nuorina huolehtimaan vakavasti sairaista vanhemmistaan. Muusikko myöntää, että taakka oli ajottain lapsille raskas ja pakotti heidät aikuistumaan varhain.

”Jotkut tietävät, että tulen poikkeavasta perheestä, enkä ole tähän asti halunnut kertoa tarinaani. Poikkeavalla tarkoitan sitä, että molemmat vanhempani ovat pyörätuolissa – isälläni on MS-tauti ja äitini on sairastanut erilaisia sairauksia vuosien varrella. Se on ollut toisinaan vaikeaa, ja tuntuu, että minun ja kaksoissiskoni piti kasvaa aikuisiksi liian nopeasti", Alma kuvailee tiedotteessa. 

Muusikko pohtii poikkeuksellisen tilanteen myös osaltaan johtaneen hänet kirjoittamaan musiikkia.

"Ja kun vanhempasi eivät voi fyysisesti osoittaa rakkautta tai rajoja, on se äärimmäisen vaikeaa. Se auttoi minua ymmärtämään, miten tärkeitä sanat ja tunteet ovat, mikä on yksi syy, miksi luulen, että aloin kirjoittaa musiikkia."

Uutuuskappale on esimakua Alman parhaillaan työn alla olevasta toisesta albumista. 

Voice.fi:n haastattelussa Alma kertoi viime lokakuussa, että valtavasta suosiostaan huolimatta tuntee itse edelleen toisinaan itsensä niin sanotusti luuseriksi. Voit kuunnella haastattelun alta tai Podplaysta.

Lue myös: Muusikko Alma nauttii myös luuserifiiliksistään: "Pitää välillä kokea, että on ihan paska"

Lue myös: Alma täräyttää kokeneensa arvostuksen puutetta: "Kyllä mä tiedän, mitä v*ttua mä teen"

Kilpailut

Uusimmat