Kuva: Shutterstock

Edesmenneen Eppu Normaali -muusikon sanoituksista syntyi joulukappale - "Ei tarvinnut pettyä"

27.11.2023 21:15 - Lauri Kujanpää

Kappaleen on säveltänyt Juha Torvinen, joka kertoo nyt kappaleen synnystä.

Vuonna 2019 menehtyneen alkuperäisen Eppu Normaali -basisti Mikko Saarelan aiemmin julkaisematon teksti reilun kymmenen vuoden takaa julkaistaan joulukappaleena. Sävellyksen on tehnyt yhtyeen Eppun Normaali -kitaristi Juha Torvinen

Raitis pukki -niminen kappale on ollut pitkään työn alla. Kappale muuttaa käsitystä perinteisestä joulupukin toimenkuvasta ja tuo siihen mukaan inhimillisyyttä erheineen kaikkineen. Tarinan kruunaa ikiaikainen anteeksiannon ja tulevaisuuteen katsomisen teema.

- Pyysin aikanaan Mikolta jouluaiheisen tekstin tietäen aiheen haastavuuden, mutta luottaen Mikon kykyyn löytää tuttuun teemaan omanlaisensa näkökulma. Ei tarvinnut pettyä, kertoo kappaleen säveltänyt Juha Torvinen tiedotteessa.

- Teksti oli pitkään työpöydällä, mutta vielä pidempään työpöydän laatikossa, mutta sai viimein musiikin ympärilleen, Torvinen jatkaa. 

Kokoonpanoon kuuluu tuttuja nimiä eri yhteyksistä, kuten Juha Torvinen, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio Eppu Normaalista sekä viimeksi mainitun veljenpoika Kalle Ruusukallio, joka tunnetaan muun muassa tv-tuotannoista ja teatterilavoilta. 

Pukin Pojat ja Muori: Raitis Pukki julkaistaan 1. joulukuuta. 

Lue myös: MTV: Vieläkö Eppu Normaali julkaisee uutta musiikkia? Martti Syrjä vastaa

Lue myös: Eppu Normaalin edesmennyt basisti sai muistolaatan "Mikon Metsään" - katso julkaisu

Kilpailut

Uusimmat