Kuva: Mikko Räsänen

Motörheadin Mikkey Dee: Suomi on harmoninen maa verrattuna Ruotsiin

11.03.2015 18:00 - Senni Loikala

Legendaarisen hard rock -bändin ruotsalainen rumpali ei säästele poliitikkoja ja hallitusta sanoissaan. Hänestä Suomi on harmoninen maa verrattuna Ruotsiin.

Motörhead-yhtyeen ruotsalainen rumpali Mikkey Dee pohtii kysymystä siitä, mikä Suomessa on paremmin kuin länsinaapurissamme. Hän kertoo puhuvansa turistin näkökulmasta, sillä vaikka hän on keikkaillut useaan otteeseen maassamme, pisin yhtäjaksoinen aika täällä on ollut viikon verran.

- Te valitsitte euron ja me pidimme kruunun. Joskus ajattelen, että asiat ovat paremmin eurolla, mutta joskus olen iloinen että meillä on kruunu. Siinä on puolensa ja puolensa, Dee sanoo.

Muusikko näkee Suomen valttikortin olevan suhteellisen rauhallisessa yhteiskunnassa.

- Näyttää, että teillä on Suomessa hyvä harmonia yhteiskunnassanne, millaista meillä ei mielestäni ole Ruotsissa juuri nyt. ... Meillä menee myös ihan kohtuullisesti, mutta hallitus on vähän kaoottinen ja miten asiat menevät Ruotsissa. ... Ihmiset vetävät eri suuntiin, ikäviä asioita tapahtuu joka päivä ja on paljon väkivaltaa.

Dee uskoo, että pahimmassa tapauksessa asiat voisivat kärjistyä koko kansaa ja maailmaa kohahduttaviksi tapahtumiksi myös Ruotsissa.

- Minä hetkenä tahansa voisi tapahtua todella pahoja asioita, kuten Ranskassa. Eikä kukaan näytä ymmärtävän, mitä pitäisi tehdä. Samaa tunnetta en voi saada ajatellessani Suomea, Dee pohtii.

Muusikko antaa ruotsalaisille poliitikoille ja hallitukselle kovaa kyytiä kielenkannoillaan.

- He ovat kaikki mänttejä ja valehtelijoita joka tapauksessa. En voi uskoa, kuinka tekopyhiä he ovat. Enää ei voi tietää, mitä pitäisi uskoa. Yhtenä päivänä he sanovat yhtä ja seuraavana viikkona he ottavat sanansa takaisin. Enää ei tiedä, minkä puolesta äänestää. Näyttää, ettei heillä olisi yhtään munaa. Olen todella skeptinen juuri nyt.

Vaikka nykytilanne ei Deen mukaan ole Ruotsissa niinkään harmoninen kuin Suomessa, hän ei ole heittänyt kirvestä kaivoon.

- Voimme aina toivoa parasta. Olen positiivinen sen suhteen; asiat tulevat muuttumaan paremmiksi.

Kilpailut

Uusimmat