Kuva: AOP

Lapsi luuli Eppu Normaali -kitaristia nuoreksi Samu Haberiksi - "Onneksi ei Gandalf Harmaaksi!"

01.11.2019 14:45 - Lauri Kujanpää

Eppu Normaalista julkaistiin elämäkertakirja.

Eppu Normaali -yhtyeen legendaarinen kitaristi Juha Torvinen, 60, oli Satu Kotosen vieraana Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa. Torvinen kertoi muun muassa, että on yrittänyt antaa nuoremmille muusikoille neuvoja, mutta he eivät ole legendaa kuunnelleet.

- Olin aikoinaan 90-luvulla levy-yhtiössä töissä ja silloin tuli yritettyä antaa muusikoille neuvoja. Mutta kyllä se niin on, että tuo nuorempi polvi haluaa sieltä kantapään kautta asiat oppia. Jälkikäteen monet ovat sanoneet, että "olisi pitänyt uskoa sua", mutta jokaisella on oma tiensä.

Kotonen paljasti, että eräs hänen lapsistaan oli nähnyt Eppu Normaalista kuvan Aika normaalia – Tarinoita Eppu Normaalista -elämäkertakirjassa ja luullut Torvista nuoreksi Samu Haberiksi.

- Onneksi ei Gandalf Harmaaksi. Painan sydämeeni tuon kohteliaisuuden! Torvinen nauroi ja pohti sen jälkeen vanhenemista:

- Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän sitä yrittää vakuuttaa, että eihän se mitään merkitse. Omasta lapsuudesta kuitenkin muistaa, että minun ikäiseni ihmiset vain istuivat kiikkustuolissa ja odottivat kuolemaa. Ainakin siltä se tuntui.

- Vanhenemiselle ei kuitenkaan voi mitään, ja kerran minulta kysyttiin lääkärissä, että mites minun eläkeasiat. Tyrmistyin ja vastasin, että en minä sellaisia mieti! Minusta on edelleenkin mahtavaa käydä keikoilla eikä minulla ole mitään vaivaa, mikä sen estäisi. Olisi kauhea ajatus, jos joku sanoisi yhtäkkiä, että enää ei saa keikkailla.

Voit kuunnella koko jakson alta tai suoraan RadioPlay-sovelluksesta. Torvisen haastattelu kuullaan myös Iskelmän radiotaajuuksilla sunnuntaina kello 13-16.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Suomirock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Eppu Normaalista julkaistaan kirja - "On ollut antoisaa muistella hauskoja sattumuksia"

Lue myös: Eppu Normaali pelkäsi, että dokumenttielokuva saisi bändin hajoamaan

Kilpailut

Uusimmat