Kuva: Emmi Moilanen

Mies yritti saada Pippa Laukan kirjoittamaan lääkereseptin uhkailemalla - naisen reaktio yllätti

12.01.2020 16:15 - Reija Saarinen

Laukka oli saanut tarpeekseen pelosta ja nousi rohkeasti reseptin vaatijaa vastaan.

Olet mitä syöt -ohjelmasta suurelle yleisölle tutuksi tullut Pippa Laukka, 49, on ammatiltaan lääkäri. Kuten moni tietää, kohtaa hoitohenkilökunta ikävä kyllä usein myös väkivallan uhkaa työtään tehdessään.

Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa vieraana ollessaan Laukka intoutui kertomaan Satu Kotoselle omia kokemuksiaan pelosta. Hänen mukaansa työssä on tärkeää pyrkiä ennakoimaan uhkaavia tilanteita, vaikka aina se ei toki olekaan mahdollista. 

Sen Laukka tietää hyvin myös siksi, että hän joutui vuosia sitten osalliseksi lentokoneryöstötilanteeseen.

- Olen siis ollut matkustajana lentokoneryöstössä. Olin 2002 vuonna Arlandan lentokoneryöstössä matkustajana. Olin tulossa Lontoosta kaverin kanssa ja vaihdettiin konetta sitten Tukholmassa. 

- Kun tultiin kentälle, kone yllättäen koukkasikin toiselle portille. Se oli todella erikoista. Tultiin sitten siihen portille, niin siellä sitten oli nämä konekiväärimiehet, jotka tekivät sen ryöstön siinä meidän silmien alla.

Tilanteessa ei käytetty väkivaltaa, mutta sen uhka oli tietenkin olemassa. Pelko otti Laukasta vallan vasta sen jälkeen, kun hän oli päässyt kotiin.

- Yöllä sitten kun olin Suomessa niin purkautui se paniikki ja pelko itkun muodossa, hän muistelee.

"En halunnut antaa pelolle valtaa"

Seuraavana päivänä Laukalla oli päivystysvuoro. Hän olisi voinut soittaa ja selittää tilanteensa ja jäädä kotiin. Näin hän ei kuitenkaan tehnyt.

- Ajattelin, että varmaan normaali-ihminen peruisi sen, mutta minä päätin, että en anna pelolle valtaa ja menin töihin. Sitten tuli sellainen tilanne, että huoneeseeni tuli sellainen kaapin kokoinen päihteiden väärinkäyttäjä. Sanoin, että istu ole hyvä, mutta hän totesi mieluummin seisovansa. 

- Kun sitten kysyin, että miten voin auttaa, niin hän sanoi, että nyt sinä kirjoitat keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä, sillä hän ei lähde pois, ennen kuin sinä sen teet, Laukka muistelee.

Tuon jälkeen Laukka totesi kohdanneensa pienessä ajassa liikaa. Hän päättikin reagoida tilanteeseen yllättävällä tavalla, joka sai myös miehen hämmentymään. 

- Ajattelin siinä, että nyt olen nähnyt jo niin paljon kaikkea, että tämä ihminen ei nyt ala minua määräilemään. Nousin ylös, katsoin häntä ja sanoin, että en aio kirjoittaa hänelle mitään lääkkeitä. Totesin myös, että ole hyvä ja lähde vetämään, minulla ei ole sinulle mitään annettavaa. Sillä hetkellä siitä miehestä tuli hiiri. Hän seisoi siinä hetken, sanoi selvä ja lähti pois. 

- Tämä on ehkä elämäni oudoimpia asioita mitä elämässäni on tapahtunut, Laukka kertoo naurahtaen.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Pippa Laukka joutui vakavan vihapuheen kohteeksi: 'Se video on minulla edelleen tallessa'

Lue myös: Olet mitä syöt -sarjan Pippa Laukka täyttää ensi vuonna 50 vuotta - paljastaa suuren tavoitteensa

Kilpailut

Uusimmat