Kuva: AOP

Raija Pelli paljastaa yhden mieleenpainuneimmista Poliisi-TV-muistoistaan: 'Melkein itkin, kun kuuntelin tarinaa puhelimessa'

22.08.2021 20:45 - Emmi Moilanen

Pieni poika sai varastetun polkupyöränsä takaisin rikosohjelmaan kuvatun insertin ansiosta.

Murha joka tapahtui -podcastin viidennen tuotantokauden päättää jakso, jossa vierailee Poliisi-TV-sarjan tuottaja-juontaja Raija Pelli. Yle TV2 näytti rikosmakasiiniohjelmaa vuosina 1989-2013, ja Pelli työskenteli ohjelman parissa vuoteen 2007 saakka.

Pelli käy tuoreessa podcast-jaksossa läpi mieleenpainuvimpia hetkiään Poliisi-TV:n parissa ja kertaa myös uransa vaikeimpia käänteitä Suomen suosituimman rikosohjelman juontajana. Vaikka ohjelmassa käsitellyt tapaukset olivat usein hyvin synkkiä, joukkoon mahtui myös toisenlaisia tapauksia.

- Täytyy sanoa, että yksi mieleen painunein on tavallisen, vähän paremman retkipyörän varkaus. 10-11 vuoden ikäinen poika oli kerännyt pulloja ja tehnyt monelaista hyvää voidakseen saada pikkuisen lanttia säästöpossuunsa, jotta hän saa unelmiensa polkupyörän, Pelli aloittaa.

Haave kävi toteen ja poika sai pyörän, mutta ilo loppui kuitenkin lyhyeen.

- Pyörä ehti olla pojalla pari päivää ja sitten se kotipihalta varastettiin törkeästi yöllä. Totta kai se oli lukossa mutta siihen aikaan oli sellaista rikollisuutta, että kierrettiin pakulla ja otettiin pyörä sellaisenaan. Voit kuvitella, mikä suru se oli pojalle.

Pelli kertoo, että lapsen äiti otti Poliisi-TV:n tekijöihin yhteyttä.

- Hän sanoi, että tämä on vähäpätöinen keissi varmaan teille mutta voisiko ajatella, että tällainen pyörä löytyisi vielä. Itkin suurin piirtein, kun kuuntelin sitä stooria puhelimessa, Pelli muistelee ja nauraa.

- Kuvasimme vastaavanlaisen pyörän ja tehtiin siitä insertti ohjelmaamme. Niin siinä sitten kävi, kun ohjelma tuli ulos, ei mennyt montaa päivää kun pyörä löytyi, Pelli jatkaa.

Myös pojan kirjoittama kiitoskirje tavoitti tapauksen jälkeen ohjelman tekijät.

- Teimme ohjelmaa niin kauan, että sinne mahtuu monenlaista, Pelli tiivistää.

Jaksossa käydään läpi myös Danuta Kankaanpään murha, joka lopulta selvisi Poliisi TV:n saaman vihjeen ansiosta. Entä mitkä ovat olleet vaikeimpia hetkiä Pellin uran varrella? Kuuntele Murha joka tapahtui -podcastin tuore jakso täältä.

Lue myös: Pakkomielteinen ihailija seurasi Marya lähes 15 vuotta - mies toteutti lopulta karun suunnitelmansa

Lue myös: Suzanne joutui julman murhan kohteeksi vuonna 1992 - tytön kohtalo sai kuulustelijatkin kyyneliin

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat