Kuva: Sirly Ylläsjärvi

Hirviburgeri tuo Lapin makua arkeen - ota haltuun keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti

31.01.2022 17:15 - Riia Frost

Elämäni Lappi -podcastin viimeisessä jaksossa vierailee juontaja Sirly Ylläsjärven pitkäaikainen ystävä.

Keittiömestari Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcast-tuotantokauden viimeisessä jaksossa  vierailee yrittäjä Heidi Seikkula, jolla on Ylläsjärven kanssa ystävyyttä takana jo 11 vuotta.

Podcastin jokaisessa jaksossa on tapana jakaa ruokaresepti ja tämä jakso ei ole suinkaan poikkeus. Viimeisen jakson kunniaksi reseptiksi on suunniteltu tällä kertaa grillattu hirviburgeri. 

- Yksi asia on kuitenkin fakta, grillatut burgerit ovat ylivoimaisesti parhaita, Ylläsjärvi toteaa tiedotteessa.

Sirly Ylläsjärven Hirviburger neljälle

Raaka-aineet:

720g hirvenjauhelihaa

200 g koskenlaskijajuustoa

1 iso sipuli

2 sinkku valkosipulinkynttä

4 briossi / hampurilaissämpylää.

Suola + pippuri

Cheddaria tai vaikka savujuustoa

4 tl ketsuppia

4 rkl aiolia

Salaattia

Ohje:

Kuumenna kaasugrilli tai hiiligrilli 200 asteeseen. Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla grillissä tai keittiössä. Sekoita hirvenjauheliha, sipulit, suola ja pippuri keskenään. Nypi joukkoon sulatejuusto ja muotoile 180g pihvejä 4 kappaletta. Grillaa pihvit grillissä ja nosta lopuksi juustosiivu päälle, jotta se sulaa.

Lämmitä hampurilaissämpylät grillissä molemmin puolin ja aloita kasaaminen. Pohjalle ketsuppi, salaatti ja sitten pihvi, jossa päällä sulanut juusto, kanteen aioli, ja kaikki on valmista. Nauti heti!

(kuva: Sirly Ylläsjärvi)

Koko podcast jakson voit kuunnella täältä.

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Herkullinen rapurisotto maistuu ympäri vuoden - katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti!

Lue myös: Sara Parikka jakoi mielenkiintoisen reseptin, seuraajat innostuivat: "Menee testiin!"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat