Kuva: Toni Lund

Behmin keikkojen välispiikit ovat tulleet sokkina osalle yleisöstä - "Keikoilla saan olla oma itseni"

18.02.2022 15:15 - Iiro Myllymäki

Behmin kupliva persoona pääsee esiin keikoilla, ja tämä on herättänyt ristiriitaisia reaktioita.

Rita Behm, 27, tunnetaan melankolisten ja vakavamielisten kappaleiden tulkitsijana, mutta naisen oma persoona on kaikkea muuta kuin vakavamielinen. Behm kuvailee itseään Sadun sunnuntaivieras -podcastin haastattelussa ”eloisaksi, kuplivaksi ja vähän oudoksi”. Monille ihmisille Behmin hassutteleva luonne on tullut täytenä yllätyksenä.

Behm sanoo Satu Kotosen haastattelussa pysytelleensä tietoisesti poissa julkisuuden valokeilasta, jotta pystyy käsittelemään nopeasti tullutta jättisuosiotaan. Koska nainen antoi vain vähän haastatteluja, suuri yleisö muodosti kuvan hänestä musiikin ja yhtä lailla vakavien promokuvien perusteella. Näin hänen oman persoonansa ja julkisuuskuvansa välille tuli suuri ristiriita.

- Keikoilla persoonani tulee eniten esiin, ja se on ollut joillekin ihmisille sokki. Sen verran ammuin itseäni jalkaan, että tuli kuva, että ”tuo Behm on tosi vakava ja eteerinen”, vaikka olen aivan hullu, Behm sanoo ja nauraa.

Keikoilla Behm onkin antanut räiskyvän persoonansa loistaa, ja tämä on jakanut mielipiteet. Jotkut ovat olleet pettyneitä, ettei artisti vastannutkaan omaa ennakkokäsitystään.

- Jotkut ovat käskeneet minua menemään johonkin puhekoulutukseen, ja joku taas on sanonut, että on tullut välispiikkieni vuoksi katsomaan minua neljä kertaa.

Behm kertoo, ettei lainkaan suunnittele keikkojensa välispiikkejä.

- Ne ovat ihan mitä sattuu. Olen imitoinut Pate Mustajärveä kesken keikan. Ne ovat todella katastrofaalisia, mutta se on se minun tyylini. Keikoilla saan olla oma itseni, Behm sanoo.

Ei osaa tehdä iloisia kappaleita

Miksi kupliva persoona sitten tekee dramaattista ja kaihomielistä musiikkia? Behm sanoo, että hän pystyy musiikissaan kanavoimaan sellaista puolta itsessään, joka ei hänen arkielämässään tule ilmi.

- Minussa asuu se melankolinen puoli, ja se on tosi iso. En tuo sitä ihmisille näin kasvotusten esille, mutta se on vahva puoli minussa, Behm sanoo.

Behm sanoo, ettei edes osaisi tehdä puhtaan iloista kappaletta.

- Olen yrittänyt, ja siitä ei vain tule mitään. Olen hyväksynyt sen, että joku muu artisti hoitaa sen tontin ja tekee ne voimaantumis- ja biletyslaulut.

Behm kertoo haastattelussa myös muun muassa, mitä on lupa odottaa hänen toiselta albumiltaan ja onko suurmenestys vaikuttanut hänen rahankäyttöönsä. Koko haastattelun pääset kuuntelemaan Podplaysta.

Behmin haastattelun voi kuunnella myös Iskelmältä sunnuntaina 20.2. klo 13-16.

Lue myös: Behm nosti esiin epäkohdan Emma Gaala -ehdokkuuksista: "Olen todella pettynyt ja surullinen"

Lue myös: Behm paljastaa, kuinka jättihitti syntyi - "Sanoitin kappaletta samalla kun tiskasin töissä"

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat