Kuva: AOP

Vankien kanssa käydyt keskustelut saivat Mikko Kuustosen tekemään tärkeän oivalluksen

05.04.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Mikko Kuustonen on keikkaillut uransa aikana myös vankiloissa ja päässyt käymään valaisevia keskusteluja vankien kanssa.

Muusikko Mikko Kuustosella, 62, on takanaan pitkä ura, jonka aikana hän on heittänyt keikkoja myös vankiloissa. Kuustonen kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa, että uransa alkuaikoina hän kiersi esiintymässä kaikissa Suomen vankiloissa kristillisen musiikin voimin.

- Esimerkiksi Kakolassa soitimme usein keikkoja sisäpihalla. Ne ovat mahtavia muistoja. Koin jotenkin oloni kotoisaksi, Kuustonen sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Kerran Kuustonen teki myös projektin naisvankilassa Hämeenlinnassa. Mies oli kolmen päivän ajan tekemässä kappaleita naisvankien kanssa.

- Se oli todella mielenkiintoista. Minut aina suljettiin selliin jonkun rosmon kanssa. Kuuntelin hänen tarinaansa ja teimme yhdessä siitä laulua.

Kuustonen muistelee, että naisvankien omasta tahdosta projekti huipentui konserttiin, jossa Kuustonen esitti yhdessä vankien kanssa näin syntyneitä kappaleita.

Vankilakokemukset ovat johtaneet Kuustosen tajuamaan merkittävän asian.

- Vankiloissa tajuaa hyvin nopeasti, kun ihmisten kanssa juttelee, että minä voisin olla täällä. Se on aika iso oivallus tajuta, että kysymys ei ole jostain geeniperimästä tai valtavista muserruksista, vaan siitä, että elämässä sattuu tapahtumaan usein aika pieniä asioita, jotka johtavat seuraavaan, Kuustonen kertoo.

Kuustoselta on juuri julkaistu Omaelämäkerta-niminen kokonaisuus, jossa yhdistyvät kirja, äänimaisema ja albumillinen uusia lauluja. Kuustonen kertoo Sadun sunnuntaivieras -haastattelussa myös tämän kokonaisuuden kappaleiden tekemisestä. Koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.  

Lue myös: Iina Kuustonen esitteli akrobatiataitojaan - isä Mikko Kuustoselta hulvaton kommentti

Lue myös: Mikko Kuustonen ja Kirka sekoitettiin usein toisiinsa - huomaatko yhdennäköisyyden?

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat