Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Aki Linnanahde ottaa kantaa saamaansa kritiikkiin Vilhunen-kirjasta: "Se on vähän laiskaa ajattelua"

03.06.2022 19:15 - Riia Frost

Osa ihmisistä on jo ennen Vilhunen-kirjan julkaisua esimerkiksi kummastellut sitä, miksi rikollisesta kirjoitetaan kirja, koska sellainen olisi rikollisuuden ihannointia.

Radio Novan aamujuontajana tunnettu Aki Linnanahde, 43, kertoo Radio Nostalgian juontajan Susanna Heikin haastattelussa muun muassa Vilhunen-kirjansa menestymisestä ja sen syntymisestä. Kyseinen kirja kertoo rikollispomo Keijo Vilhusesta, joka pyöritti rikollisia bisneksiä ja teki yhteistyötä poliisipomo Jari Aarnion kanssa.  

Haastattelussa Heikki nostaa esille kritiikit, joita Vilhunen-kirja sai somessa jo ennen kuin se julkaistiin. Osa on esimerkiksi kummastellut sitä, miksi rikollisesta kirjoitetaan kirja. Joidenkin mielestä sellainen olisi rikollisuuden ihannointia. Linnanahde kertoo, että kirjan julkaisun jälkeen hän on kuitenkin saanut erittäin hyvää palautetta niiltä, ketkä ovat oikeasti sen lukeneet.

- Eikös se aina mene niin, että ne paheksuvat, ketkä eivät ole edes viitsineet asiaan perehtyä? Linnanahde toteaa.

Linnanahde ottaa kantaa saamaansa kritiikkiin, jonka mukaan Vilhusesta kirjoittaminen kannustaisi rikkollisuuden ihannointiin, vaikka todellisuudessa elämäkerran sanoma on, ettei rikolliselämä kannata.

- Minusta se on vähän laiskaa ajattelua, että jostakin asiasta tai henkilöstä ei voisi tehdä kirjaa. Kysymys on täysin siitä, miten sen kirjan tekee. Adolf Hitleristä voi tehdä kirjan ihannoimatta fasismia ja Keijo Vilhusesta voi tehdä kirjan ihannoimatta rikollisuutta, Linnanahde avaa.

Linnanahde on kertonut aikaisemmin Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että kirjaa tehdessä hän suhtautui Vilhusen puheisiin kriittisesti, niin kuin toimittajan kuuluu tehdä. Juontaja korostaa kyseistä asiaa myös Heikin haastattelussa.

- Tämä kirja on täysin journalistisesti tehty ja siellä on valtava määrä lähteitä sekä haastatteluita. Tämä on ihan erilainen kuin sellainen minä-muotoinen rikollisen pullistelutarina. Minusta se on vähän laiskaa ajattelua sanoa, että kaikki rikollisisista tehdyt kirjat ovat glorifiointia, Linnanahde painottaa.

Kaikesta kritiikistä huolimatta Linnanahde kertoo, että aikoo tulevaisuudessakin todennäköisesti kirjoittaa lisää kirjoja.

- Rakastan kirjoittamista. Siinä, missä rakastan tätä radion tekemistä, niin kirjoittamisessa pystyn jotenkin ilmaisemaan itseäni erilailla. Se on pitkäkestoista puurtamista, joka tekee minulle hyvää, Linnanahde ylistää.

- Tulen kirjoittamaan kirjoja, mutta ei sen aina tarvitse olla välttämättä elämäkerta. Esimerkiksi olemme erään lahjakkaan piirtäjän kanssa kehittäneet pitkälle yhtä lastenkirjaa. En kuitenkaan uskalla sanoa, että sellainen on varmasti tulossa, Linnanahde lisää.

Koko jakson voit kuunnella alta tai Podplaysta.

(kuva: Senja Rapila)

Voice.fi, Podplay, Iskelmä ja Radio Nova ovat kaikki osa Bauer Mediaa

Lue myös: 'Keijo Vilhunen on kustantanut Suomelle miljoonia euroja' - Aki Linnanahde kertoo uutuuskirjastaan

Lue myös: Radio Novan aamujuontajat herkistyivät suorassa lähetyksessä - "Kyyneleet silmissä"

Kilpailut

Uusimmat