Kuva: AOP

Samu Haber pelkäsi Sunrise Avenuen tekevän suuren virheen sinkun julkaisussa - tulikin valtava hitti

18.11.2022 10:15 - Iiro Myllymäki

Samu Haber kertoo Latua-podcastissa, että Sunrise Avenue vastusti visusti Fairytale Gone Bad -biisin julkaisua singlenä.

Kimmo Vehviläisen luotsaamassa uudessa Latua-podcastissa viihteen tekemisen ammattilaiset puhuvat suhteestaan työntekoon ja kokemuksistaan uransa huipuista ja laskuista. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on muusikko Samu Haber, 46. Haastattelussa Haber muun muassa muistelee, miten hänen vaistonsa oli täysin väärässä Sunrise Avenuen uran avainkappaleen kanssa.

Fairytale Gone Bad -kappaleesta tuli Sunrise Avenuen uran kunnolla käynnistänyt hitti, joka avasi ovet myös kansainväliseen uraan. Haber kiittelee uran startista yhtyeen silloista tuottajaa Jukka Backlundia. Haber uskoi, että albumi oli jo tehty valmiiksi, mutta Backlund halusi pistää Fairytale Gone Bad -kappaleen uuteen uskoon.

- Jukka sanoi, että tämä yksi hirveä slaavilainen iskelmäpaskasi – tämä oli suora lainaus – pitää panna ihan paskaksi ja tämä on ihan hirveää. En muista, mihin bändiin hän sitä vertasi, mutta johonkin 60-luvun ankeimpaan vanhan koulun iskelmään, Haber sanoo.

Backlund keksi laittaa kappaleen alkuun pophenkisemmän, filtteröidyn biitin. Koko bändi vastusti tätä.

- Muistan bändin jätkien ilmeet, että ei kyllä varmasti tule [tällaista biittiä]. Tämähän on kaukana siitä, mitä me teemme, Haber sanoo.

Laulaja muistelee kuunnelleensa valmista kappaletta studiossa ja olleensa edelleen epäileväinen.

- Mietin, että nyt menee niin vihkoon kuin voi vain mennä. Sovimme bändin jätkien kanssa, että tästä ei ainakaan tule mikään sinkkubiisi eikä tätä laiteta radioille.

Hän meni yhtyeen managerin kanssa Saksaan soittamaan levyn kappaleita levy-yhtiöille. Hän muistaa EMI-yhtiön pomon povanneen Fairytale Gone Bad -kappaleesta suurta hittiä Euroopassa.

- Jukka Backlundin vaistot olivat oikeassa, Haber sanoo nyt.

Samu Haber on kiitollinen Backlundille, joka pitäytyi visiossaan.

- Jukan nerouden ansiosta kaikki Sunrise Avenuen nykyisistä ja entisistä jäsenistä asuu niissä taloissa, joissa asumme. Jukka oli kaiken alku ja juuri kaikessa hulluudessaan.

Haberin koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Iskelmä Gaalaa juhlitaan ensi helmikuussa - mukana muun muassa Lauri Tähkä ja Samu Haber

Lue myös: Samu Haber häpesi taannoista huumekohuaan, mutta ei vaihtaisi tapahtunutta pois: "Tärkeä kokemus"

Kilpailut

Uusimmat