Kuva: Pietari Purovaara

Behmin menestys vuoden 2021 Emma-gaalassa syöksi artistin musertavaan kriisiin - "Olen hirveä pettymys tämän jälkeen"

09.03.2023 09:15 - Sanni Seppä

Behm kertoo, että jättimenestys on toisinaan ollut mielelle liikaa.

Laulaja-lauluntekijä Rita Behmin, 28, uratarina on ollut melkoista nousukiitoa alusta alkaen. Artisti muistelee jättimenestystään vuoden 2021 Emma-gaalassa Radio Nova Podcast: BEHM -podcastissa. Muusikko kertoo Esko Eerikäisen haastattelussa, ettei hän itse ollut valmistautunut siihen, että palkintoja saattaisi tulla enemmänkin kuin vain yksi. Behm pokkasikin lopulta ennätykselliset seitsemän Emma-pystiä. Aikaisemmin moiseen on pystynyt ainoastaan Jenni Vartiainen vuoden 2011 Emma-gaalassa, mutta historiallisen illan jälkeen Behmin tunnelmat olivat kaikkea muuta kuin iloiset. 

- Se oli ehkä semmoinen shokki, enkä sano että hyvä, vaan se oli ehkä liikaa. En olisi halunnut niin paljoa, koska se on ihan sama mitä sen jälkeen teet, niin mikään ei tule koskaan riittämään tai yltämään yhtä ylös. Siinä tulee sellainen olo, että se on ihan sama mitä teen, niin olen hirveä pettymys tämän jälkeen, Behm kertoo. 

- Ahdistuin tosi paljon. Sitä ei tajua, kun sehän näyttää siltä, että nyt tuo sai nuo seitsemän Emmaa, mutta sen jälkeen tuli ihan hirveä kriisi. 

Menestys toi maineen ja mammonan lisäksi isoja paineita, joissa on ollut paljon käsiteltävää. 

- Kyllähän minun piti sitten itse käsitellä tosi paljon, koska se ei ollut minulle sellainen lottovoitto, mitä voisi kuvitella. 

Behm kertoo päässeensä paineistaan yli kriiseilemällä. Behm oli aiemmin toivonut, että hänen uransa etenisi mielummin pikkuhiljaa askel askeelta, joten jättimenestys tuntui henkisesti liian isolta taakalta. Hän kertoo ajautuneensa tilanteeseen, jossa hän teki voittonsa jälkeen paljon kummallisia kappaleita, joita ei jaksanut edes itse kuunnella. Lopulta omanlainen tyyli ja suunta musiikin tekemiseen löytyi jälleen ja paineet alkoivat helpottaa kriiseilyn jälkeen.

- Nyt olen päässyt siitä yli. Nyt ajattelen, että minun on pakko vain päästä siihen samaan tilaan kuin silloin, kun tein ekaa levyä. Eli teen sitä mitä haluan, Behm toteaa. 

Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta.

Lue myös: Behm harvinaisen avoimena parisuhteestaan, kertoo käyneensä Miki Liukkosen kanssa pariterapiassa: "Hirveää vääntöä"

Lue myös: Behm avoimena saamastaan palautteesta - 'Kannattaa varmaan lopettaa seuraamiseni'

Lue myös: Behmin lemmikki nousi someilmiöksi - "Hahmona vähän poikkeava"

Kilpailut

Uusimmat