Kuva: Fotolia

Nyt se todistettiin: Vauvojen suuria silmiä ja paksuja poskia on mahdotonta vastustaa!

07.06.2016 15:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan ei ole sattumaa, että vauvat ovat näyttävät suloisilta.

Tuore tutkimus on selvittänyt, miksi aikuiset alkavat usein puhua leperrellen, kun he näkevät vauvan – ja miksi tuosta pienokaisesta tekisi niin kovasti mieli pitää huolta.

Nyt tiede on todistanut, ettei vauvojen suloinen ulkomuoto ole pelkkää sattumaa. Vauvojen suuret silmät, paksut posket, nappimainen nenä ja pehmeä iho saavat aivoissamme aikaan sen, että tahdomme huolehtia pikkuisesta.

Vauva vetoaa kaikkiin aisteihin

Tutkimuksen mukaan pelkkä vauvan suloinen ulkonäkö ei laukaise äidillisiä ja isällisiä vaistoja. Myös esimerkiksi vauvan nauru ja suloinen tuoksu saavat meidät huolehtimaan pienemmistämme.

- Vauvat vetoavat meihin kaikkien aistiemme avulla, mikä tekee suloisesta olemuksesta yhden perustavanlaatuisimmista ja tehokkaimmista voimista, jotka vaikuttavat käyttäytymiseemme, tutkija Morten Kringelbach Oxfordin yliopistolta kertoo.

Tutkimuksen mukaan myös sellaisten miesten ja naisten, joilla ei ole omia lapsia, hoivavietti herää vauvaa katsoessa. Hoivavietin herättäminen suloisuuden avulla on tärkeää, sillä vauvat tarvitsevat jatkuvaa huolenpitoa selviytyäkseen. 

Tutkimuksessa perehdyttiin ja analysoitiin kirjallisuutta, joka käsittelee suloisten lasten ja eläinten vaikutuksia aivoihin. Tutkimus on julkaistu Trends in Cognitive Sciences -lehdessä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Minkä väriset silmät lapsesi saa? Yksinkertainen testi kertoo

Kilpailut

Uusimmat